Quantcast

Ant Kauko laiptų grįžta blusų turgus

Sekmadienį Kauno jaunosios kartos menininkai ir Žaliakalnio bendruomenė atidaro tradiciniu tampantį blusų turgų, kuriame kauniečiai kviečiami mainytis daiktais.

Ant pledų išsitiesę ir besiburiuojantys įvairių kartų žmonės, skambanti muzika, šviežios braškės, kažkieno mamos keptas pyragas, autoriniai papuošalai, seni rakandai – taip praėjusių metų Kauko laiptų popietę atsimena ten dalyvavusieji.

„Popietės organizatoriams ir šiais metais svarbiausia paspirtimi organizuoti šį renginį išlieka miestiečių buvimas kartu“, - sakė viena iš akcijos dalyvių architektė Enrika Riaukaitė.

Kauno jaunosios kartos menininkai ir Žaliakalnio bendruomenė ir vėl kviečia į praėjusią vasarą sukurtą jaukią aplinką Kauko laiptų fontano dugne. Čia ir vėl dailininkai taps prekeiviais, mamos dalins ką tik namuose keptus pyragus, architektės ir žurnalistės kvies mainytis knygomis, sendaikčių kolekcionieriai rodys naujus eksponatus.

Iniciatyvos autoriai pasirūpins ir muzika – blusų turgaus nuotaiką kurs instrumentinės kompozicijos. Gros Gvidas iš „Partyzanų“ ir Marius Banga. 

Iniciatyvūs žmonės čia rado erdvę atsiskleisti, poilsio beieškantys – pailsėti. Anot organizatorių, šiame turguje nebus masinės gamybos prekių, skatinamas sąmoningas vartojimas ir lygiaverčiai mainai.

Registruoti pirmojo Kauko laiptų turgaus dalyviai: „Replique Boutique“ papuošalai, „Moytoy“ dizaino artefaktai, kirpykla „Prima“ ir gerų knygų mainykla.

„Neleisk lentynoje dulkėti geriausiai tavo skaitytai knygai, atsinešk ją, rekomenduok ir mainyk su kitais“, - sakė E.Riaukaitė.

Čekišku alumi, šalta arbata ir šviežiu limonadu girdys ir užkandžiais maitins „Suflerio būdelė“. 

Pirmoji popietė įvyks gegužės 23 dieną. Blusų turgus ant Kauko laiptų vyks kiekvieną sekmadienį 12-18 val. iki pat rudens.


Šiame straipsnyje: kauko laiptai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių