Quantcast

Agurkiniai laukia nuosprendžio

Generalinės prokuratūros tirtą bylą Kauno apygardos teismas baigė nagrinėti. Paskutiniai žodžiai buvo suteikti dar nespėjusiems pasisakyti Antanui Obelieniui ir Nidui Korsakui. 

„Kaip jau sakė mano advokatas, byloje nėra duomenų apie mano nusikalstamą veiką. Aš jokio nusikaltimo nepadariau“, - ramiai rėžė A.Obelienius.  

Tokios pat pozicijos kaip A.Obelienius ir anksčiau teisme savo nekaltumą įrodinėję kolegos laikėsi ir N.Korsakas. „Nusikaltimo nepadariau“, - nukirto kaltinamasis. 

„Agurko“ grupuotės nariai į teisiamųjų suolą sėdo dėl nusikaltimų, kurie buvo padaryti 2002-2004 m. Prokurorai vyrus kaltina, kad tuo metu gaujos nariai užsiėmė turto prievartavimu, plėšimu, sukčiavimu, didelės vertės svetimo turto pagrobimu, neteisėtu disponavimu svetimomis bankų mokėjimo kortelėmis. 

Už grotų teismo sprendimo kartu su A.Obelieniumi laukia jo brolis Andrius ir N.Korsakas. Kadangi baigiasi kaltinamųjų suėmimo terminas, prokuroras prašė jį pratęsti 3 mėnesiams. „Bandydami vengti bausmės gali slėptis nuo teismo ir galimos bausmės. Be to asmenybės kalba pačios už save, teisti“, - pritilo prokuroras. 

„Neteisti“, - jį pataisė teisėja ir suėmimo terminą pratęsė vienam mėnesiui. 

Laisvėje nuosprendžio laukia Agurku pravardžiuojamas gaujos vadeiva Saulius Velečka ir jo dešiniąja ranka vadinamas Norbertas Tučkus. 

Kaltinimai šioje byloje buvo pateikti ir N.Korsako broliui Ryčiui, kuris pernai buvo nušautas prie savo namų Šilainiuose. Jo atžvilgiu bylos nagrinėjimas nutraukiamas.    

Šalia kaltinamųjų turėjo sėdėti ir Eglius Šaukščius, bet jaunas vyras pateko į avariją, kurios metu patyrė labai sunkią galvos traumą. Psichiatrai jį pripažino nepakaltinamu. 

Bene pagrindinis prokurorų žinių šaltinis - anksčiau ne kartą teistas Andrius Pakštaitis. Informatorius su kai kuriais kaltinamaisiais palaikė labai artimus santykius, tačiau vėliau draugai susipyko dėl pinigų. Prasidėjo grasinimai. A.Pakštaitis buvo mušamas, jam nudeginta koja. 

Teisminio nagrinėjimo metu kaltinamieji teigė, kad visi liudytojai juos šmeižia. Neva, A.Pakštaitis pats daug prisidirbęs ir siekdamas išvengti bausmės fantazuoja kaltinimus.


Šiame straipsnyje: agurkiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių