Quantcast

Teismas: „airBaltic“ už vėlavusį skrydį STT privalo kompensuoti 1,2 tūkst. litų

  • Teksto dydis:

Latvijos skrydžių bendrovė "airBaltic" privalo sumokėti 1,2 tūkst. litų kompensaciją Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT), kurios dviejų darbuotojų kelionė užtruko dėl orlaivio gedimo.

Vilniaus apygardos teismas nutarė, kad STT reikalavimas yra pagrįstas, nes tarnyba kelionėje užtrukusiems pareigūnams privalėjo padengti daugiau komandiruotės išlaidų, taip pat - sumokėti socialinio draudimo įmokas.

STT palankią nutartį Vilniaus apygardos teismas priėmė lapkričio 7 dieną.

Civilinės aviacijos administracijos (CAA) direktorius Kęstutis Auryla BNS sakė, kad tokios bylos teismuose nėra dažnos - paprastai skrydžių bendrovės ir keleiviai santykius išsiaiškina tarpusavyje.

"Tokios bylos nėra dažnas atvejis. Tačiau klausimai dėl papildomų nuostolių, atsiradusios žalos sprendžiami tik teisme", - BNS sakė K.Auryla.

"airBaltic" teigė neprivalanti atlyginti žalos STT. Pasak įmonės, ji pasiūlė STT atstovams apmokėti gėrimus Rygos oro uoste po 2 eurus (6,9 lito) žmogui, o Maskvos oro uoste.- po 14 eurų (48,3 lito) už maistą ir gėrimus. Tokiu atveju "airBaltic" būtų sumokėjusi iš viso 110,5 lito.

Vilniaus apygardos teismas "airBaltic" skundą atmetė ir nutarė, kad žemesnės instancijos teismas tinkamai įvertino parodymus ir priėmė pagrįstą sprendimą.

STT darbuotojai 2011 metų sausį vyko į komandiruotę Baku iš Vilniaus per Rygą ir Maskvą - jie užstrigo Rygoje, laiku neiškridus "airBaltic" orlaiviui, o vėliau buvo priversti laukti Maskvos Šeremetjevo oro uoste. STT vertinimu, tarnybos darbuotojai komandiruotėje papildomai praleido beveik 15 valandų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių