Quantcast

„Ryanair“ manevrai tarp Vilniaus ir Kauno tęsiasi

Norintieji lapkričio pradžioje iš Kauno oro uosto "Ryanair" lėktuvais skristi į įvairius Europos miestus, susidurs su nepatogumais – šiuo metu "Ryanair" bilietų rezervacijos sistemoje nurodoma, kad nuo lapkričio 6 d. skrydžių nėra ir bilieto užsisakyti negalima.

Kelionės nesuplanuosite

Paskutinis skrydis į Edinburgą iš Kauno – lapkričio 3 d., Alikantės, Londono Gatviko oro uostus – diena vėliau. Lapkričio 5-ąją – paskutinė galimybė išskristi iš Lutono Londone ar Palmos Ispanijoje oro uostų į Kauną. Bilietų rezervavimo sistemoje pasirinkus vėlesnę datą, nurodoma, kad tuo metu skrydžių nėra.

Su "Ryanair" į Vilnių arba iš sostinės norintys skristi žmonės jau gali įsigyti bilietų rudens ir žiemos sezonui.

"Kauno diena" rašė, kad dar pavasarį airių kompanijos atstovai pagrasino ketvirtadaliu sumažinti skrydžių iš Kauno skaičių, jeigu nepavyks susitarti su Susisiekimo ministerija. Tuomet susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius pareiškė, kad "Ryanair" turi suprasti, kad "dirba ne zulusų karalystėje", o išpildant airių bendrovės norus, būtų pažeisti ne tik Lietuvos įstatymai, bet ir tarptautinės normos.

Ar gali būti, kad airių kompanija iš tiesų rudenį žada sumažinti skrydžių iš Kauno skaičių?

Derina tvarkaraštį

"Raynair" komunikacijos vadybininkė Michelle Lowe "Kauno dienai" teigė, kad bilietų laPkričio mėnesiui negalima rezervuoti, nes dar neparengtas žiemos skrydžių tvarkaraštis.

"Mūsų žiemos tvarkaraštis Kaunui dar neužbaigtas. Šiuo metu vis dar diskutuojame su Lietuvos politikais dėl esamos padėties, tačiau tikime, kad susitarsime. Kaip didžiausi oro vežėjai Lietuvoje, liekame įsipareigoję savo bazei Kaune ir veiklai Vilniuje", – sakė ji.

Kada galima tikėtis naujojo tvarkaraščio, kiek bus skrydžių, "Ryanair" atstovai komentuoti nepanoro.
Į klausimą, ar bus įvykdyti grasinimai ir ketvirtadaliu sumažinta skrydžių iš Kauno oro uosto skaičius, atsakymo taip pat nesulaukta.

Ministerija rami

Susisiekimo ministro patarėjas Ričardas Slapšys mano, kad dingusi bilietų rezervacijos galimybė greičiausiai susijusi su aviakompanijos naujo sezono skrydžių tvarkaraščiu.

"Kompanijos juos dažniausiai paskelbia likus dviem mėnesiams iki naujo sezono pradžios. Aviacinis žiemos sezonas prasideda lapkritį. Šiuo metu aviakompanijos "Ryanair" žiemos sezono tvarkaraštis daugelyje oro uostų ir bazių yra derinamas, tai yra įprastinis procesas. Laukiama, kad naujojo žiemos sezono tvarkaraštis bus paskelbtas rugpjūčio pabaigoje – rugsėjį", –  aiškino R. Slapšys.

Ministerijos atstovo nuomone, tai gali užtrukti ir dėl to, kad Kaune yra įsikūrusi "Ryanair" bazė, tad ir tvarkaraščio dėliojimas yra daug kompleksiškesnis ir reikalaujantis daugiau laiko.

"Su "Ryanair" diskusijos vyksta nuolat, darbo klausimai sprendžiami. Žmonės dirba, bet tik prie stalo, o ne analizuodami ryšių su visuomene pranešimus", – sakė R. Slapšys.

Šiuo metu "Ryanair" iš Kauno skraido 19 maršrutų: į Alikantę, Birmingamą, Bristolį, Dubliną, Edinburgą, Frankfurtą (Haną), Kaljarį, Kiprą, Kosą, Londono Gatviko, Lutono ir Stanstedo oro uostus, Maltą, Oslą, Palmą de Maljorką, Rodą, Stokholmą, Tamperę ir Trapanį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Kaunas yra tokioje vietoje, kad Vilnius bijo prarasti savo reikšmingumą.

E.

E. portretas
Jeigu vyriausybės ir kitų valdymo organų bandymai iškelti tik Vilniaus oro uostą, kaišant Kauno oro uostui pagalius į ratus jokių problemų nebūtų. O jeigu valdininkai visais įmanomais keliais bando užkirsti oro linijų kelią į Kauną, tai čia jau ne "Ryanair" manevrai, o mūsų valdininkų. Juk yra ir kitų bendrovių ne tik "Ryanair", kurios nori skristi į Kauną, bet jeigu leidimų susisiekimo ministerija neduoda, tai kas belieka? Į Kauno oro uostą atvažiuoja ne tik lietuviai, be to su juo geras susisiekimas, bei yra galimybės plėstis, kitaip nei Vilniui.

keliautojas

keliautojas portretas
Duokit Kaunui laisvai kvepuoti!!!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių