Quantcast

Pragariško Dakaro ralio finišas: B. Vanagas kovojo iki pabaigos

Daugiau nei dvi savaites trukęs pragariškas Dakaro ralis – baigtas. Šeštadienį sportininkai, kuriems pavyko įveikti per 8500 kilometrų, švytintys iš laimės finišavo Čilės sostinėje Santjage.

Tarp jų ir lietuvių ekipažas automobilių klasėje – Benediktas Vanagas su Sauliumi Jurgelėnu. Paskutinę, trumpą 126 km greičio ruožų atkarpą, mūsiškiai „OSCar 03“ bolidu įveikė 28-i.

Etapo nugalėtojui, Nani Romai su „Mini“ (4:59:10), lietuviai pralaimėjo 20 min. 41 sek. Tiesa, jų vieta dar gali suprastėti, finišavus visiems automobilių klasės dalyviams.

Dakaro ralio naujokai prieš startą kėlė apie ambicingus tikslus pasivaržyti dėl vietos pirmajame dvidešimtuke, tačiau įvertinus ne vieną jų avariją, technikos gedimą ir kitus nesklandumus – vien finišas prilygsta stebuklui.

Automobilių klasėje Dakaro ralio čempionu penktą kartą istorijoje ir antrą iš eilės tapo prancūzas Stephane‘as Peterhanselis su „Mini“. Paskutinę dieną jis finišavo tik dešimtas, tačiau jau anksčiau buvo susikrovęs saugią persvarą.

Motociklų klasėje taip pat penktą kartą bei antrą iš eilės čempionu tapo prancūzas Cyrilas Despres su KTM. Paskutinę dieną jis buvo 17-as.

2013-aisiais, kaip ir kasmet, Dakaro ralis sportininkams buvo tikras pragaras: mirtys, daugybė avarijų, dėl itin prastų oro sąlygų du nutraukti etapai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dudvyriai

dudvyriai portretas
Sveikinu didvyrius, saunuoliai!!!!!!

Egis

Egis portretas
Saunuolis

dfg

dfg portretas
Valiooo, pagarba dalyviams.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių