Quantcast

Menas ant kelio ženklų: nuo originalaus, iki nepadoraus (foto)

Matyt nesuklysime teigdami, kad dažniausiai vairuotojus trikdo ne vietoje ir ne laiku „išdygstantys“ šie kelio ženklai – „Negalima sukti“, „Sustoti draudžiama“, „Plyta“. Dailininkas ir skulptorius Clet Abraham jau keletą metų stengiasi, kad Europos didmiesčių eismo dalyviams jie keltų labiau šypseną nei pyktį ir susierzinimą.

Taip naktimis besidarbuojantis menininkas gimė Prancūzijoje 1966 m., vėliau persikėlė į Italijos sostinę, o dabar gyvena Florencijoje. Vyro teigimu, idėja „apipavidalinti“ kelio ženklus jam kilusi kartą ratais ėmus sukti ratus miesto gatvėmis. Tuomet jis atkreipė dėmesį, kad ženklų – gausybė, tačiau juose nėra „gyvumo“, o tik „stovėti“, „į kairę“, „į dešinę“. Taip esą ir kilusi mintis „eismo reguliuotojams“ suteikti papildomą prasmę, artimą religinei tematikai.

Tokių „pėdsakų“ menininkas jau paliko Florencijoje, Turine, Londone ir Valensijoje, o artimiausiu  metu taip planuoja pagražinti dar keletą Europos miestų. Norite ir jūs? Nuosavoje galerijoje Florencijoje C. Abraham jums pasiūlys ne tik kelio ženklų, bet ir paveikslų arba skulptūrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ka

na ka portretas
is kelio zenklu prasmes nelieka
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių