Quantcast

Aukštosiose mokosi 4 kaliniai, už studijas jie moka patys

  • Teksto dydis:

Šiemet Lietuvos šalies aukštosiose mokyklose studijuoja keturi iš daugiau kaip 8 tūkst. laisvės atėmimo bausmę atliekančių nuteistųjų.

Šių mokslo metų pradžioje aukštuosius mokslus buvo pradėję penki nuteistieji. Vienas iš jų, kalėjęs Marijampolės pataisos namuose, buvo lygtinai išleistas į laisvę, tad šiuo metu liko keturi kaliniai studentai. Visi jie atlieka bausmę Pravieniškių pataisos namuose, rašo "Lietuvos žinios".

Du šiųmečiai studentai mokosi Klaipėdoje įsikūrusiame krikščioniškajame universitete. Vienas iš jų pirmame kurse studijuoja anglų kalbą ir literatūrą, kitas yra tarptautinio verslo administravimo ketvirto kurso studentas. Jiems abiem po 29-erius, jie kali už žmogžudystes. Studentus kartą per mėnesį įkalinimo įstaigoje aplanko su jais dirbantys aukštosios mokyklos dėstytojai, užduotys iš universiteto juos pasiekia paštu.

Kiti du nuteistieji bausmę atlieka atvirojoje kolonijoje, tad, anot dienraščio, nuvykti į universitetus jiems nėra kliūčių. Vienas šių vyrų yra Lietuvos edukologijos universiteto ketvirtakursis, studijuojantis socialinę pedagogiką, kitas - Mykolo Romerio universiteto ekonomikos specialybės studentas. Jauni vyrai studijuoja pagal tęstinių studijų programas. Abu jie nuteisti už padarytus eismo įvykius.

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktoriaus Virginijaus Ceslevičiaus teigimu, kaliniai bene labiausiai yra linkę Studijuoti užsienio kalbas ir verslą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių