Quantcast

Žydų kultūrą Lietuvoje pristatys speciali interneto svetainė

  • Teksto dydis:

Žydų kultūros paveldo kelią Lietuvoje siekianti vystyti asociacija sukūrė internetinę svetainę, kurioje pristato lankytinus objektus: maldos namus, buvusias žydų krautuves, industrinį paveldą, vietas, kuriose gyveno ir kūrė įžymūs tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje žydai.

„Šioje interneto svetainėje jau galite susipažinti su daugiau nei 30 atskirų miestelių istorijų: nuo Vilniaus iki Rozalimo, nuo Zarasų iki Švėkšnos. Čia taip pat yra įdiegtas interaktyvus žemėlapis, kuris leis atskirai susipažinti su lankytinais objektais, surasti vietinių žydų bendruomenių kontaktus, turizmo informacijos centrus, muziejus ir maitinimo vietas. Žinoma, taip pat rasite sužymėtas ir artimiausias žydų žudynių, Holokausto, vietas“, – informavo asociacija.

Puslapį www.jewish-heritage-lithuania.org sukūrė Žydų kultūros paveldo kelio asociacija, dalinai finansavo Kultūros paveldo departamentas.

Įvairias savivaldybes, Lietuvos muziejų asociaciją, Rytų Europos žydų kultūros ir istorijos tyrimų centrą, Jakovo Bunkos labdaros ir paramos fondą, Šeduvos žydų memorialinį fondą ir Vilniaus žydų viešąją biblioteką vienijanti Žydų kultūros paveldo kelio asociacija siekia aktualizuoti Lietuvos žydų istoriją, kultūrą, paveldą ir skatinti šalies kultūrinį turizmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mausha b.

Mausha b. portretas
Idomu is kur jus gavot rabino Isroel Salanter foto jeigu visame pasaulyje jos nera?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių