Quantcast

Žuvusiems Laisvės gynėjams atminti – žvakučių liepsna

  • Teksto dydis:

Sausio 13-ąją – Laisvės gynėjų dieną, 8 val. užgesinkime šviesas ir visuose languose dešimčiai minučių uždekime atminties žvakutes, pagerbdami 1991 m. žuvusiuosius už Lietuvos Laisvę, ragina akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“ organizatoriai.

Dešimtą kartą rengiamą pilietinę akciją „Atmintis gyva, nes liudija“ inicijuoja Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti. 2008 m. prie pirmą kartą surengtos pilietinės iniciatyvos prisijungė daugiau kaip 100 mokyklų, o jau 2016 metais ją palaikė daugiau kaip tūkstantis mokyklų ir kitų institucijų Lietuvoje, taip pat ambasados užsienyje.

Organizatorių teigimu, praėjus 26 metams nuo 1991-aisiais Lietuvos gyventojų pasiektos pergalės, pilietiškumas ir visuotinis pasiryžimas ginti savo šalį yra kertinis potencialų agresorių atgrasantis veiksnys. Sausio 13-osios minėjimas yra puiki proga parodyti, kad ir šiandien esame vieningi ir pasiruošę apginti iškovotą Laisvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patikslinkit

Patikslinkit  portretas
8 val ar 20 val uzdegti zvakutes ? Nors as deginsiu jas visa nakti - tiek , kiek truko okupantu teroras prie tv. Boksto ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių