Quantcast

Zalcburgas atsiprašė Lietuvos (atnaujinta)

Austrijos vakaruose esančio Zalcburgo meras Heinzas Schadenas atsiprašė Lietuvos dėl austrų teisėsaugos sprendimo skubiai paleisti įtariamąjį Sausio 13-osios byloje buvusį KGB karininką Michailą Golovatovą.

Laiške Vilniaus miesto merui Artūrui Zuokui jis rašo suprantantis Vilniaus ir visos Lietuvos žmonių nepasitenkinimą ir sako apgailestaujantis, kad Austrijos teisėsauga sprendimą priėmė labai skubiai, pranešė vietos žiniasklaida.

"Labiau nei apgailėtina, kad Austrijos pareigūnai nepasinaudojo sulaikymo terminu pagal tarptautinį arešto orderį ieškomam KGB karininkui, bet leido jam išvykti pasinaudodami formaliu teisiniu pagrindu", - rašoma mero laiške, kurį cituoja "Salzburger Nachrichten".

A.Zuokas savo ruožtu trečiadienį teigė labai vertinąs kolegos iš Zalcburgo supratimą ir palaikymą.

"Tikiuosi, kad šis įvykis artimiausiu metu bus išaiškintas ir atsakingų institucijų tinkamai įvertintas", - atsakomajame laiške rašo Vilniaus meras.

A.Zuokas BNS sakė, kad H.Schadenas yra didelis Lietuvos draugas ir patriotas.
"Zalcburgo mero laiškas rodo, kad Austrijoje į šį įvykį reaguojama neveinareikšmiai. Tai liudija, jog nacionalinė valdžia padarė didelę klaidą ir negražų veiksmą. Manau, kad ateityje dėl to tie politikai turės prisiimti politinę atsakomybę", - sakė A.Zuokas.
Vilnius ir Zalcburgas nuo 1989 metų yra miestai partneriai.

Lietuvą papiktino Austrijos sprendimas praėjusią savaitę nepraėjus nė parai po sulaikymo paleisti buvusį KGB karininką Michailą Golovatovą, kuris vadovavo Vilniaus televizijos bokšto šturmui 1991-ųjų sausio 13-osios naktį. M.Golovatovas Lietuvoje įtariamas nusikaltimais žmoniškumui.


Šiame straipsnyje: AustrijaMichailas Golovatovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Hafizula

Hafizula portretas
Šunys loja, o karavanas eina.

pfffffffff

pfffffffff portretas
atsiprasyt turi austru auksciausi pareigunai!

heinz

heinz portretas
Heinzas Schadenas atsiprašė abonento ,valstybė turi atsiprašyti valstybės, bet tuo atsiprašymu dar ne pabaiga.Klausimas turi būti svarstomas ir ateičiai nustatoma tvarka aukščiausiame ES ligmenyje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių