Quantcast

Vyriausybė nepritarė, kad dėl LRT nepriklausomumo būtų keičiama Konstitucija

Sutikdama, kad Visuomeninis transliuotojas turi būti nepriklausomas nuo politinių partijų ir tai būtina užtikrinti teisės aktais, Vyriausybė atsisakė pritarti „valstiečių“ siūlymui Konstitucijoje įtvirtinti draudimą LRT valdymo struktūrose dirbantiems asmenims priklausyti politinėms partijoms.

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas sako, kad reikalingus saugiklius dėl Nacionalinio transliuotojo nepriklausomumo galima įtvirtinti įstatyme. Tokios iniciatyvos svarstomos Seime.

„Siūlome nepritarti Konstitucijos straipsnio pakeitimui dėl šių priežasčių: visų pirma dėl Konstitucijos stabilumo. Taip pat, remiantis Konstitucinio Teismo jau pateiktu išaiškinimu, kad Visuomeninio transliuotojo nepriklausomumas turėtų būti užtikrintas įstatymu. Taip pat atkreipiame dėmesį, kad Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatyme panašios nuostatos jau yra įgyvendinamos, įstatymu ribojant LRT generalinio direktoriaus narystę politinėse partijose. Ten yra reikalavimas sustabdyti narystę politinėse partijose ar politinėse organizacijose“, - sakė M. Kvietkauskas

Pasak ministro, įstatymuose, o ne Konstitucijoje, esant reikalui, galima įtvirtinti ir kitus saugiklius. Esą rekomendacijos dėl tokių saugiklių yra nurodytos Europos transliuotojų sąjungos dokumentuose ir Europos Tarybos rekomendacijoje.

Sausio 11 d. Seimas pradėjo svarstyti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio pateiktą naują Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo redakciją.


Šiame straipsnyje: VyriausybėLRTKonstitucija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ko daugiau ir reikėjo tikėtis?

Ko daugiau ir reikėjo tikėtis? portretas
LRT - įsigalėjęs didžiausių komuniagų ir išpampusiu konslibu lizdas. Gėda Lietuvai.Nusikalstamų partijų korupcijos kalmaras. Ar čia tokia turi būti valstybės finasuojama žiniasklaida?Ar čia tokia turi būti demokratija? Ir dar vieną faktą matome akivaizdų - kad net aukščiausi valdžios postai nieko negali padaryti kad bent kažkiek pravalyti tą pelkę
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių