Quantcast

Vyriausybė kuria technologijų įmonę, kelsiančią grėsmę nacionaliniam saugumui?

Asociacijos „Infobalt“ ir „Investuotojų forumas“ sako, kad, jų žiniomis, vyriausybė kuria informacinių technologijų įmonę, kuri ne tik neužtikrins konkurencijos valstybiniame sektoriuje, bet ir kels grėsmę nacionaliniam saugumui. Savo ruožtu Krašto apsaugos ministerija sako, kad naujai kuriamu tinklu privalės naudotis tik svarbiausios institucijos, o ne visas viešasis sektorius.

Ūkio ir Krašto apsaugos ministerijos ruošia įstatymo projektą, kuriuo būtų sukurtas autonominis tinklas, į kurį turėtų būti sujungtos visos strategiškai svarbiausios valstybės įstaigos. Tokios kaip vyriausybė, Seimas, ministerijos, policija, muitinė ir kitos. Taip, anot Krašto apsaugos ministerijos, būtų sukurtas didesnis kibernetinis saugumas ir taupomi kaštai.

Tuo metu verslui, pasak Krašto apsaugos ministerijos, bus sudarytos sąlygos konkuruoti ir teikti paslaugas likusiam viešajam sektoriui. Pavyzdžiui, mokykloms, darželiams, regioninių parkų direkcijoms. Tačiau informacinių technologijų įmonių asociacija „Infobalt“ abejoja, ar sujungus visas institucijas į vieną tinklą bus užtikrintas saugumas. Be to, baiminamasi, kad taip bus sukuriamas monopolis, kuris neužtikrins konkurencingos paslaugų kainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai... ar reikia suprast kad Asociacijos „Infobalt“ ir „Investuotojų forumas“ dirba hakerių naudai?.. nes į uždarą tinklą įsilaužt kur kas sunkiau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių