Quantcast

Vyriausybė grįžta prie seno būdo rengti sprendimus posėdžiams

Vyriausybės kancleriu tapęs Algirdas Stončaitis grįžo prie seno būdo papildomai derinti klausimus, prieš jiems pasiekiant Ministrų kabinetą.

Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS patvirtino, kad pastaruoju metu kas savaitę Vyriausybėje vyksta tarpinstituciniai atstovų pasitarimai.

Šiuose susitikimuose derinami klausimai, vėliau pasiekiantys ministrų pasitarimus ir posėdžius.

Pernai Vyriausybės kanclere tapusi Milda Dargužaitė buvo atsisakiusi ministerijų atstovų pasitarimų, kitaip dar vadinamų MAP'ais. Ji argumentavo, kad tai leis greičiau priimti sprendimus.

Anot T. Beržinsko, pastarasis būdas ruošti teisės aktų projektus nepasiteisino, nes daugelis sprendimų nebuvo tinkamai suderinami.

„Po apsvarstymo Vyriausybėje 70 proc. teisės aktų projektų buvo grąžinami į ministeriją. Tai netelpa į terminus, darosi sudėtinga vykdyti Vyriausybės prioritetinius darbus, ištekliai tam tapo per dideli“, – sakė premjero Sauliaus Skvernelio atstovas.

Krašto apsaugos ministerija yra teigusi, kad nebevykstant MAP'ams techninio ar redakcinio pobūdžio klausimų sprendimai pernelyg dažnai persikeldavo į Vyriausybės posėdžius.

Pasak T. Beržinsko, vadinamųjų tarpinstitucinių atstovų pasitarimų įvedimui prieš kelias savaites pritarė visi ministrai.

Jo teigimu, nuo anksčiau egzistavusio ministerijų atstovų pasitarimo šis sprendimų derinimo formatas skirsis tuo, kad jame ypatingai svarbius klausimus pristatės ne kancleriai, o viceministrai.

Tarpinstitucinių atstovų pasitarimų darbotvarkės nėra viešinamos. Anksčiau posėdžiaujant ministerijų atstovams tai buvo daroma.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne

ne portretas
Sadunaite o jus bedieviai genocidiniai melagiai homopedofiliniu isgamu tarnai......

ko

ko portretas
noret is komkapitalistu juk tarybiniai metodai kaip ir palikuonys tie patys........

Anonimas

Anonimas portretas
Pasiunte gelbeti mergaites nuo iskrypeliu.Pasiunte isgelbeti mergaite ir atiduoti motinai.Manau cia klystate ponai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių