Quantcast

Vykstant į Ukrainą rekomenduoja būti pasiskiepijus nuo tymų

Keliaujantiems į Ukrainą dėl šalyje esančio tymų protrūkio patariama būti pasiskiepijus nuo šios infekcinės ligos, skelbia Užsienio reikalų ministerija (URM).

„Dėl tymų protrūkio Ukrainoje rekomenduojama keliaujantiems į šalį būti pasiskiepijusiems nuo tymų. Ilgalaikį atsparumą užtikrina tik dvi skiepų dozės“, – skelbiama URM konsulinėje informacijoje.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, pernai Ukrainoje patvirtinta 53 tūkst. 218 atvejų. Daugiausia – Lvovo, Ivano-Frankivsko, Užkarpatės, Ternopilio, Vinicios ir Černivcių srityse. Užpernai Ukrainoje užfiksuoti 4782 atvejai, 2016 metais – 90.

Užkrečiamų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, keli atvežtiniai tymų atvejai iš Ukrainos užfiksuoti ir Lietuvoje, taip pat šioje šalyje tymais užsikrėtė ir sirgo vienas Seimo narys.

ULAC specialistai ateinančią savaitę turėtų pateikti platesnę ir tikslesnę situaciją Užsienio reikalų ministerijai dėl tymų protrūkio Ukrainoje.

„Tai bus pirmadienį ar antradienį. Protrūkis Ukrainoje jau senokai, net ir mirčių atvejų yra“, – BNS sakė ULAC Švietimo ir komunikacijos skyriaus vedėjas Zigmas Nagys.

Centro duomenimis, šiemet Lietuvoje patvirtinti 224 tymų atvejai. Daugiausia – 119 – atvejų užfiksuota Kaune, Kauno rajone – 39, Vilniuje – 22 atvejai. Jų skaičius nuolat kyla.


Šiame straipsnyje: skiepaitymaiUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Per verslininkus pereikit

Per verslininkus pereikit portretas
Ypač krovinių vežimo įmones. Ten vergai nelegalai iš ukrainos dar ne tokiu ligu atveža

Anonimas

Anonimas portretas
Taigi prezidentės draugai prie atsilikusių priskiriami,kaip suprasti? Mes Lietuvoje visi buvom skiepijami nuo tymų pagal privalomą programą,ir niekas nesirgo.O dabar mus apkrečia iš atsilikusių šalių atvykstantys.Kodėl nėra kovojama prieš užkratą.Ką veikia Veryga,ar jam tik generinių vaistų biznis rūpi,o ne žmonių sveikata?

haholai

haholai portretas
dar ne tokiu ligu prives ,palaukit tik.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių