Quantcast

VTEK: Švenčionių meras R. Klipčius pažeidė įstatymus

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius, priėmęs sprendimus dėl motinos darbovietės – Švenčionėlių progimnazijos – pažeidė įstatymus, nustatė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

VTEK trečiadienį pripažino, kad R. Klipčius nenusišalino arba netinkamai nusišalino nuo dviejų sprendimų.

Tyrimo duomenys rodo, kad 2017 metų spalio 19 dieną meras pasirašė potvarkį sušaukti savivaldybės tarybos posėdį bei sudaryti jo darbotvarkę, įtraukiant ir su Švenčionėlių progimnazija susijusį klausimą.

Švenčionėlių progimnazijoje mokytoja dirba R. Klipčiaus motina. VTEK neturi duomenų, kad nuo šio potvarkio pasirašymo meras būtų nusišalinęs.

Taip pat tiriant nustatyta, kad savivaldybės taryboje 2017-ųjų spalio 26 dieną, svarstant klausimą dėl Švenčionėlių progimnazijos edukacinių erdvių efektyvinimo, R. Klipčius pareiškė nusišalinantis nuo šio klausimo tik po to, kai savivaldybės tarybai pats pranešė apie jo nagrinėjimą ir išklausė šį klausimą pristačiusią pranešėją.

„Pareiškęs nusišalinimą, politikas, prieš išeidamas iš salės, pridūrė, esą „klausimas tikrai labai svarbus, reikalingas mūsų rajono gyventojams“. VTEK vertinimu, meras R.Klipčius šiuo atveju nusišalinimo procedūrą įvykdė netinkamai“, – nurodo tarnyba.

Anot VTEK, posėdyje nagrinėti klausimai politikui „kėlė tiesioginį interesų konfliktą dėl mero R. Klipčiaus motinos darbo Švenčionėlių progimnazijoje“, todėl meras, tai žinodamas, negalėjo dalyvauti „jokiose jo nagrinėjimo stadijose“.

VTEK trečiadienį pažeidus įstatymus pripažino ir Šiaulių savivaldybės administracijos direktorių Antaną Bartulį.

Tyrimo duomenys rodo, kad, pradėjęs eiti pareigas savivaldybėje, privačių interesų deklaraciją A. Bartulis pateikė pavėlavęs beveik metus – šių metų sausio pabaigoje. Savivaldybės administracijos direktoriumi jis tapo 2017 metų kovo pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių