Quantcast

VRK nepatenkino Širvintų rajono rinkimų komisijos narių atsistatydinimo pareiškimų

  • Teksto dydis:

Iš 11 Širvintų rajono savivaldybės rinkimų komisijos narių aštuoni pasirašė prašymą atleisti juos iš pareigų, tačiau Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jo netenkino ir įpareigojo tęsti darbą.

Penktadienį per VRK posėdį svarstant klausimą paaiškėjo, kad Širvintų komisijos atstovai skundžiasi sudėtingomis sąlygomis dėl vienos iš kandidačių į merus, Darbo partijos atstovės Živilės Pinskuvienės veiklos.

„Kartais pasijuntame bejėgiai kaip rinkimų komisija, nes neturime įrankių, kaip kartais kovoti su kandidatų netinkamu elgesiu. Pavyzdžiui, teisės aktuose yra numatyta, kokiais atvejais galima kandidatui dalyvauti komisijos posėdyje, bet jie ateina, sako, kad posėdžiai vieši, replikuoja, ateina išankstinio balsavimo metu, kelia sumaištį, skambina apylinkių komisijų pirmininkams, net ir naktimis, prašo, kad pateiktų balsuojančiųjų namuose grafikus“, - BNS pasakojo prašymą pasirašiusi komisijos pirmininkė Inga Matukaitė.

Vis dėlto ji patvirtino, kad prašymas atleisti daugiau buvęs signalas VRK, kad situacija savivaldybėje - sudėtinga, nei realus siekis išsiskirstyti rinkimų išvakarėse.

„Mes norėjome atkreipti VRK dėmesį, kad mums labai sudėtingos sąlygos, ir prašėme imtis atitinkamų veiksmų - drausminti kandidatus“, - sakė Širvintų rajono savivaldybės komisijos vadovė.

„Svarstėme jų prašymą atleisti, kadangi jie skundžiasi vienu kandidatu, kad jis labai aktyvus, trukdo jiems dirbti. Mes iš esmės palaikome, kad rinkimų komisija turi baigti savo darbą, rinkimai turi įvykti, o tą klausimą, ginčą su kandidatu mes grįšime nagrinėti po rinkimų. Dabar svarbiausia užtikrinti apylinkių komisijų darbą, užtikrinti apygardos komisijos darbą, kad rinkėjai galėtų savo valią pareikšti“, - po komisijos posėdžio situaciją žurnalistams komentavo VRK vadovas Zenonas Vaigauskas.

Tuo metu Darbo partijos kandidatė į merus Živilė Pinskuvienė teigė, kad komisijos vadovybei trūksta kompetencijos.

„Mes, Darbo partijos atstovai, aš kaip kandidatė į merus, matome labai daug nekompetencijos komisijos pirmininkės ir pavaduotojos darbe. Mes matome pažeidimus, fiksuojame, siunčiame į VRK. Ne mūsų darbas yra gaudyti išgėrusius atvežtus žmones, bet būtent mūsų partijos stebėtojai prašo stabdyti rinkimus, kad nebūtų vežiojami rinkėjai balsuoti. Ir vakar būtent mūsų komisijos narės dėka sustabdyta atvežta grupė žmonių, iškviesta policija, ir šie žmonės išvežti ir apklausti. Jei jiems nepatinka, kad mūsų stebėtojai labai sąžiningai vykdo įstatymus ir išties stebi rinkimus - nesuprantu, kuo esu kaltinama“, - BNS sakė Ž.Pinskuvienė.

Ji pritarė, kad apygardos rinkimų komisijos vadovai turėtų trauktis iš pareigų.

„Jeigu komisijos pirmininkei ar pavaduotojai trūksta kompetencijos ir joms sunku dirbti, tegu užleidžia vietą žmonėms, kurie kompetetingi ir kuriems sunku dirbti. Eidami dirbti jie žinojo, kur eina - tiesioginiai mero rinkimai, tarybos rinkimai, pakankamai daug darbo. Jei prie trijų savo pareigybių dar pasiima dirbti komisijos pirmininko pavaduotoja ar pirmininke, tegu pasižiūri savo galimybes. Jei iš tiesų žmogui sunku, ką gi aš padarysiu“, - kalbėjo Ž.Pinskuvienė.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių