Quantcast

Vokietijos vyriausybė patvirtina, kad rastas Vasario 16-osios aktas, sveikina Lietuvą

Vokietijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį patvirtino, kad jos archyve aptiktas dokumentas yra 1918 metų vasario 16-osios Lietuvos Tarybos nutarimas dėl nepriklausomos valstybės atkūrimo, ir pasveikino lietuvius su šiuo radiniu.

„Koks nuostabus radinys! Tai puiki žinia mūsų draugams iš Lietuvos. Džiaugiamės kartu su jais“, - rašoma Vokietijos užsienio reikalų ministerijos komentare. Jį BNS perdavė ministerijos ir Vokietijos ambasados Vilniuje atstovai.

Anot pranešimo, ministerijos Politikos archyvas iš karto ėmėsi analizuoti dokumentus ir nustatė, kad tai – „nutarimas, kurį pasirašė Lietuvos  Taryba, 1918 m. vasario 16 d. posėdžio metu vienbalsiai nutarusi išsiųsti Vokietijai ir kitoms valstybėms laišką su prašymu pripažinti Lietuvos valstybę“.

Dokumentą su signatarų parašais archyve trečiadienį rado Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Liudas Mažylis. Lietuvos diplomatai šiuo metu aiškinasi dokumento teisinį statusą ir galimybes kreiptis į Vokietiją, kad ji perduotų nutarimą Lietuvai.

Kitų Lietuvos nepriklausomybės akto egzempliorių buvimo vieta nėra žinoma.


Šiame straipsnyje: Vasario 16-osios aktas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai bent

tai bent portretas
Tai seniai zinoma kad vuenas orginalas rusams atiduotas vuenas vokieciams ir vienas Lietuvoj liko.tai kokia cia sensacija.vat ta kur lietuvai paliktas surastu, tada verta demesio butu.o dabar nuvaziavo i archyva ir atrado tai kas ten seniausiai buvo :D

Anonimas

Anonimas portretas
oj kokia sensacija, ar nuo to kam nors pageres gyvenimas...surado is kuo dziaugtis

...

... portretas
KAIP viskas virtuoziška: 'savi' paskelbė apie premiją, 'savi' surado 'aktą', 'savi' patvirtino autentiškumą, o toliau godumas veikia.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių