Quantcast

Vokietijos sausumos pajėgų vadui – Lietuvos valstybinis apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį Lietuvos valstybės apdovanojimą įteikė Vokietijos kariuomenės sausumos pajėgų vadui generolui leitenantui Jorgui Kurtui Willy Vollmeriui (Jorgui Kurtui Viliui Volmeriui).

Jam įteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžius, pranešė Prezidentūra.

Valstybinis apdovanojimas generolui skirtas už lyderystę Vokietijai apsisprendžiant vadovauti NATO priešakinių pajėgų batalionui Lietuvoje, aukščiausio lygio profesionalumą ir tvirtą įsipareigojimą Lietuvos bei viso Aljanso gynybai.

„Generolo J. K. W. Vollmerio karinis patarimas ir realistinis saugumo grėsmių vertinimas labai daug prisidėjo, kad Vokietija imtųsi išskirtinio vaidmens užtikrinant mūsų regiono saugumą ir atsiųstų savo karius į Lietuvą“, – teigiama Prezidentūros pranešime.

J. K. W. Vollmeris Vokietijos kariuomenės sausumos pajėgų vado pareigas eina nuo 2014 metų.

Sprendimą dislokuoti NATO priešakines pajėgas Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje NATO šalių vadovai priėmė 2016 metų liepą. Nuo 2017 metų pradžios Rukloje dislokuotam tarptautiniam NATO batalionui vadovauja ir didžiausią karių dalį jai skiria Vokietija.

Šios pajėgos – tai atsakas į Rusijos agresyvius karinius veiksmus Ukrainoje, taip pat Rusijos karinio potencialo didinimą ir karinės galios demonstravimą regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai kad Lietuva jau savo armijos nebeturi, po batalioną ji svetimiems išdalyta... tai ir tenka svetimiems leitenantams lankstytis.

kada bus tiesa

kada bus tiesa portretas
idomu uz kokius nuopelnus musu zmonems

Oooo

Oooo portretas
Apdovanojo fašista kuris mūsų tauta naikino ,ot tai pavare mėlynoji, isvaiste mūsų mokesčius kraujo okupantams
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių