Quantcast

Vilniuje pristatyta 1 kilometro ilgio trispalvė

Vilniuje pristatyta 1 tūkst. metrų trispalvė Baltijos kelio 25-erių metų sukakčiai paminėti. Rugpjūčio 23-iąją prie Baltojo tilto rekordinė trispalvė bus ištiesta – ji pradės kelią per Lietuvą ir Europą iki pat Lietuvos nepriklausomybės šimtmečio datos 2018-aisiais.

20 metrų trijų spalvų sluoksnis po sluoksnio ir taip jų sugulė 1000 metrų. Per šimtą savanorių triūsė 3 dienas kol susiuvo medžiagą.

„Ši vėliava yra ne šiaip 1000 metrų, ji yra skirta visiems Lietuvos regionams, keturios dalys Aukštaitija, Žemaitija, Dzūkija ir Suvalkija po 250 metrų, kurie būtent rugpjūčio 23 dieną prie Baltojo tilto ir bus gražiai sujungti su simboliniais dygsniais“, – kalbėjo „Vienybės vėliavos“ idėjos autorius Erikas Druskinas.

Iniciatorių pakrikštyta „Vienybės vėliavos“ vardu, kilometrinė trispalvė apkeliaus ne tik daugelį Lietuvos miestų, bet ir kai kurias Europos šalis. Grįžti į sostinę vėliava turėtų Lietuvai minint 100 metų nepriklausomybės sukaktį.

„Pirmiausia vėliava bus ištiesta Vilniuje, o po to tuos trejus metus iki vasario 16 dienos, iki 2018 metų, tikimės aplankyti visus Lietuvos miestus ir toje kilometro linijoje išsiuvinėti visus miestus, ten kur vėliava lankysis“, – sakė „Vienybės vėliavos“ idėjos bendraautoris Benas Cechanavičius.

„Kažkaip tikimės, kad ir Lietuva gali paskatinti Europą būti vieningesne, nebūtinai didelė valstybė gali jungti visą Europą ir savo kaimynus, manome, kad ir mes būdami maži, su savo unikalia istorija galime paskatinti iš naujo peržvelgti visas Europos vertybes“, – tikino E. Druskinas.

Vėliavai ištiesti šeštadienį prie Baltojo tilto prireiks mažiausiai 400 žmonių, kviečiami prisidėti visi galintys prisidėti prie vienybės vėliavos idėjos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:0

:0 portretas
Aš irgi užėjau laiko pažiūrėt ir šnipštas

milda_kita

milda_kita portretas
rasot straipsnius, o pacio pagrindinio dalyko neparasot - kuria valanda?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių