Quantcast

Viešųjų pirkimų komisijų nariai ir akušeriai turės deklaruoti interesus?

  • Teksto dydis:

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija žada teikti pataisas Seimui, kad privačius interesus turėtų deklaruoti visų valstybės bei savivaldybių įstaigų viešųjų pirkimų komisijų nariai.

„Viešųjų pirkimų komisijų nariams, kurie nėra valstybės tarnautojai, šiuo metu nėra prievolės deklaruoti privačius interesus, ir tai sukuria prielaidas galimam piktnaudžiavimui. Žinoma, labai norisi gyventi valstybėje, kur skaidrumą ir korupcijos išnykimą nulemtų žmonių sąmoningumas, bet kol taip nėra, įpareigojimas deklaruoti viešuosius ir privačius interesus visiems viešųjų pirkimų komisijų nariams, tikėtina, drausmintų“, – BNS teigė Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė Diana Vilytė.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos pirmininkas Romas Valentukevičius BNS pažymėjo, kad be šios asmenų kategorijos iki šiol interesų neprivalo deklaruoti akušeriai, nors kiti medikai tai daryti turi. Tad bus siekiama įteisinti tokią prievolę ir jiems.

„Yra gydytojas ginekologas, jis deklaruoti turi. Bet tie, kurie priima vaikus, kur mano galva, taip pat „plaukioja“ dideli pinigai už gimdymo priėmimą, yra pareigybėse įrašytą „akušeris“ ir jie nedeklaruoja. Įstatymų leidėjas greičiausiai pagalvojo, kad gydytojai ir akušeriai yra tas pats“, – teigė jis.

Įstatymai numato, kad privačius interesus turi deklaruoti Seimo, savivaldybių tarybų nariai, valstybės tarnautojai, taip pat kandidatai Seimo, savivaldos, prezidento, Europos parlamento rinkimuose, partijų vadovai ir pavaduotojai, politikų visuomeniniai konsultantai, padėjėjai, patarėjai, ministerijų kolegijų nariai, Privalomojo sveikatos draudimo tarybos nariai, gydytojai, odontologai, farmacijos specialistai, dirbantys valstybės ar savivaldybės valdomose viešosiose įstaigose ar įmonėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių