Quantcast

A. Veryga siūlo neapmokėti gydymo privačiose ligoninėse

  • Teksto dydis:

Kitą savaitę Seimas turėtų apsispręsti, ar pritarti sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pateiktoms įstatymo pataisoms, kurios palies ir kai kurių privačių gydymo įstaigų finansavimą iš Valstybinių ligonių kasų.

Privačios gydymo įstaigos nerimauja. Kas dieną jas tikrina auditai, o sveikatos apsaugos ministerijos inicijuojamos reformos gąsdina naujomis finansavimo taisyklėmis. Tačiau, pasak medikų, sunerimti turėtų ir pacientai, kurie gali prarasti galimybę pasirinkti dalį privačių gydymo įstaigų.

Investuotojų forumas ir pacientų organizacijos baiminasi, kad ligoniams bus apribotos galimybės nuspręsti, kokią gydymo įstaigą – valstybinę ar privačią rinktis, apribos privačių medikų konkurencijos galimybes ir vėl ilgės eilės prie gydytojų kabinetų.

Sveikatos apsaugos ministras A. Veryga teigia, kad prioritetas valstybinei medicinai bus teikiamas tik gydant pacientus stacionariai. Privati medicina praktiškai tuo neužsiima – tik 1 proc. stacionaro paslaugų teikia privatininkai.

Plačiau apie tai – Urtės Korsakovaitės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Privatininko dotavimas tai valdiškų gydymo įstaigų naikinimas; o kai valdiškų nebebus - neįpirkt mums privačių paslaugų.

Veryga yra teisus

Veryga yra teisus portretas
nes privačių gydymo įstaigų savininkai gauna pelną mokesčių mokėtojų sąskaita.

Safyras

Safyras portretas
Kai ligoninėse medikai operuoja ligonį, tai jų darbas yra labai nuvertintas. Eilinis konsultantas privačioje įstaigoje gauna daugiau nei gydytojai, kurie operuoja, ar med.seserys, kurios leidžia vaistus... Labai gerai, kad žmogus gali rinktis, tačiau , kai išskėstomis rankomis sutinkami užsieniečiai, kuriems gydymas Lietuvoje yra pigus, o eiliniai gyventojai dėl pajamų trūkumo net dantų negali susitaisyti, nes tai labai brangu, tai rodo, kad ekonomikos niekas nesiruošia tvarkyti...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių