Quantcast

A. Veryga: rūkaliai patys turi rasti vietą rūkymui

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad siūlomų rūkymo apribojimų tikslas yra apsaugoti nerūkančius, kad jie nebūtų verčiami kvėpuoti cigarečių dūmais.

„Logika turėtų būti tokia, kad joks nerūkantis žmogus prieš savo valią neturėtų būti verčiamas kvėpuoti kito žmogaus dūmais. Čia turėtų būti rūkančio žmogaus problema rasti tokią vietą, kur jis negadintų sveikatos kitam žmogui“, – Žinių radijui antradienį sakė A. Veryga.

Jis sako pastebintis, kad visuomenė šią poziciją palaiko.

„Bent jau mes galime pasistengti apginti tuos, kurie dažnai apsiginti negali, silpnesnę pusę, tai yra, nerūkantįjį“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kartu su kitomis institucijomis parengtose Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisose siūloma įteisinti vienodą cigarečių pakuotę, uždrausti demonstruoti jas parduotuvėse, neleisti rūkyti daugiabučių balkonuose, lauko kavinėse, paplūdimiuose ir kitose vietose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas daujotas

jonas daujotas portretas
As kazkada jaunysteje rukiau ir gan daug , rukiau "prima", cigatetes be filtro , nes su filtru buvo per silpnos . Rukydamas vis kas kiek laiko bandziau mesti rukyti ir atejo laikas kai is tikro nustojau rukyti . Del to man keista kai rukantieji kaunasi , kad galetu rukyti , savo noru nuodytis , nes tai tikrai nuodas ir dar net kenkti kitiems .

Lauris

Lauris portretas
Pats nerūkau ir rūkymui nepritariu. Tačiau jau proto ribose reik būt su tais draudimais. Svarbu padaryt vienaip, o kad kompromisą surast tai nixuja. Tai tegul irengia tas rūkančiųjų zonas ir tegul jie ten rūko. Tas pats buvo ir su mokslo metų ilginimu. Svarbu prailgino, nes kitur taip daro. O nei ištempė programos, nei daugiau atostogų davė, kaip kitur. Vienu žodžiu, tegul draudžia, bet ir pamąsto kaip jausis ir rūkoriai. O čia dabar aiškintis kad rūkymas valstybei pinigus neša ar kad gydymo sąskaitos didelės, tai pasakysiu taip: Kiekvienas turi savo pasirinkimą.

Biski raminkis, ne?

Biski raminkis, ne? portretas
Ir taip jau uzpisai visus su savo tupais istatymais
VISI KOMENTARAI 90

Galerijos

Daugiau straipsnių