Quantcast

A. Veryga ragina ULAC vadovą apsispręsti dėl tolesnio darbo

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ragina Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovą Saulių Čaplinską po paviešintų jo pasisakymų apie sergančiuosius ŽIV ir nederamų klausimų žurnalistei patį priimti sprendimą dėl tolesnių galimybių dirbti šiose pareigose.

„Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga laukia iš ULAC vadovo Sauliaus Čaplinsko sprendimo – ministras jam suteikia galimybę pasielgti vyriškai ir priimti pačiam sprendimą dėl savo tolimesnių veiksmų“, – BNS sakė sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Pasak jos, penktadienį paviešinus informaciją apie S. Čaplinsko pasisakymus apie homoseksualius asmenis, narkomanus ir infekuotuosius ŽIV bei jo klausimai žurnalistei apie jos seksualinį gyvenimą, ministerijos vadovybė ULAC vadovui perdavė poziciją, kad tokie veiksmai yra netoleruotini ir gėdingi.

Ministro atstovės teigimu, per savaitgalį jis turėjo apmąstyti situaciją ir priimti atitinkamus sprendimus.

„Jei šiomis dienomis ministras nesulauks S. Čaplinsko sprendimo, po ministro kelionės į Japoniją, laukia rimtas ir svarbus pokalbis dėl tolimesnių galimybių ULAC vadovui eiti šias pareigas“, – nurodė L. Bušinskaitė-Šriubėnė.

Pasauliniame sveikatos ministrų pasitarime dėl pacientų saugos Japonijoje A. Veryga dalyvaus balandžio 11-15 dienomis.

Penktadienį portalas Delfi.lt paviešino dokumentikos filmavimo grupės užfiksuotus S. Čaplinsko pasisakymus apie infekuotuosius ŽIV.

„Tie tyrimai... jie iki galo ir neatskleidžia. Greičiausiai tie tyrimai parodys, kad taip yra ne dėl virusų, o dėl to, koks, atsiprašau, narkomanas, koks piderastas ar dar koks nors“, – kalba S. Čaplinskas „Dokumentikos namų“ užfiksuotame vaizdo įraše.

Jis taip pat girdimas užduodantis merginai iš filmavimo komandos klausimą apie jos seksualinį gyvenimą.

„Ieva, kokia poza paskutinį kartą buvote pasiekusi orgazmą?“ – vaizdo įraše girdimas sakantis S. Čaplinskas.

Kaip socialiniame tinkle teigė „Dokumentikos namų“ įkūrėjas Daumantas Liekis, S. Čaplinskas atvyko į interviu su sveikatos apsaugos viceministru Algirdu Šešelgiu.

D. Liekis nurodo, kad idėja po antrosios merginos interviu neišjungti kameros ir įrašyti S. Čaplinsko pasisakymus kilo po to, kai pirmoji interviu dariusi mergina papasakojo, jog S. Čaplinskas ėmė kalbėti, jog mirštantys narkomanai toliau nebeplatina narkotikų, todėl nėra blogai, jog jie negauna vaistų nuo perdozavimo.

Esą jis taip pat sakė, kad prie gėjų klubų turi būti dalijamos tabletės nuo ŽIV, nes ten susirinkusieji lytiškai santykiaus ir vienas nuo kito užsikrės.

S. Čaplinskas portalui teigė norėjęs atskleisti visuomenės požiūrį ir sakė, kad frazės ištrauktos iš konteksto, tačiau atsiprašė už netinkamą palyginimą. Pirmadienį gauti jo komentaro BNS kol kas nepavyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julija

Julija portretas
O už pasakytą asmeninę nuomonę-TIESĄ reikia palikti darbą??? Tie žmonės sugadino ne tik savo gyvenimą, bet ir savo artimiesiems. Niekas jų prievarta nevertė vartoti narkotikų.

juokinga

juokinga portretas
Kazkoks pusgalvis ministras kelia bangas. Paciam reiketu atsistatydinti uz savo paranojinius kliedesius.

manau

manau portretas
jog pats savimi patenkintas ir intelekto nesudarkytu veidu ministeris, turėjo jau dešimt kartų atsistatydinti - ir ne dėl kalbų, o dėl sveiku protu nesuvokiamų sprendimų. Čia ne kokia politinio pasitikėjimo kėdė, kad galima būtų iš jos versti bet kam ir bet kada, kai tik šlapimas suteka į smegenis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių