Quantcast

Vėl siūlomos kadencijos mokyklų vadovams

  • Teksto dydis:

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Antanas Matulas, Irena Degutienė, Valentinas Stundys ir socialdemokrate Marija Aušrinė Pavilionienė įregistravo Švietimo įstatymo pataisas, pagal kurias visų švietimo įstaigų vadovams numatyta penkerių metų kadencija, rašo „Lietuvos žinios“.

Panašų siūlymą A.Matulas buvo pateikęs dar šių metų vasarą. Tačiau jo parengtą projektą, kuriuo siūlyta įvesti nuostatą, kad švietimo įstaigų vadovai skiriami penkerių metų kadencijai, o paskui vėl turi dalyvauti konkursuose, Seimas atmetė ir grąžino tobulinti.

„Mums rekomendavo pasiūlyti tvarką, kaip įstatymas būtų įgyvendinamas. Tad dabar siūlome panašią tvarką, kokia buvo įtvirtinta pertvarkant sveikatos sistemą", - dienraščiui aiškino politikas.

Nuo 2012-ųjų liepos 1-osios viešo konkurso tvarka penkerių metų kadencijai skiriami visi nacionalinės sveikatos sistemos valstybės ir savivaldybių biudžetinių ir viešųjų įstaigų vadovai, išskyrus tas, kuriose dirba 10 ar mažiau sveikatos priežiūros specialistų, turinčių medicinos praktikos licenciją.


Šiame straipsnyje: mokyklavadovaskadencija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokytoja

Mokytoja portretas
Ačiū gerb.Antanui Matulai, Irenai Degutienei, Valentinui Stundžiui ir socialdemokratei Marijai Aušrinei Pavilionienei, kad jie įžvelgia didžiulę problemą švietimo įstaigose... Sėkmės jiems, kovojant su tikrai labai bloga sistema...

cha cha

cha cha portretas
Kaune viskas paprasciau-mokyklos direktoremis tampa bagdono zmomos.Kiek yra zmonu-tiek direktoriu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių