Quantcast

Vasario 16-osios gimnazijos Vokietijoje vadovo paieškos prasideda iš naujo

  • Teksto dydis:

Vokietijoje įsikūrusi lietuviška Vasario 16–osios gimnazija paskelbė naują konkursą į direktoriaus postą.

Naujas konkursas paskelbtas šią savaitę, pretendentų dokumentų laukiama iki lapkričio 10-osios.

Konkursą direktoriaus pareigoms užimti gimnazija buvo paskelbusi ir liepą. Švietimo ir mokslo ministerija preliminariai buvo sakiusi, kad šio posto siekė septyni kandidatų, tačiau gimnazijos kuratorijos valdybos pirmininkas Valdas Jelis BNS trečiadienį sakė, kad dokumentus iš viso pateikė 13 pretendentų. Visgi laimėtojas neišrinktas, nes, pasak V.Jelio, norima neskubėti.

„Mes esame išrankūs, reikia visokius ir vokiškus, ir lietuviškus reikalavimus, kriterijus išpildyti, tai yra labai sunku, mes neskubame ir norime dar toliau ieškoti savo naujų kandidatų“, - teigė V.Jelis.

Paskelbus pirmą konkursą buvo planuota, kad naujas direktorius pradės dirbti spalio 1-ąją, dabar tikimasi, kad naujas vadovas eis pareigas nuo 2015 metų sausio 2 dienos.

„Iš būsimo direktoriaus laukiame demokratinio mokyklos valdymo bei abipusiu pasitikėjimu pagrįstų santykių su pedagoginiu personalu, tėvų komitetu, gimnazijos rėmimo fondu, kuratorija bei Vokietijos lietuvių bendruomene. Taip pat tikimės atvirumo šiuolaikiniams pedagoginiams metodams bei gebėjimo kūrybingai vadovauti dvikalbei mokyklai su bendrabučiu“, - skelbia gimnazija.

Direktoriui bus taikomas vienų mokslo metų bandomasis laikotarpis, jis privalės puikiai mokėti lietuvių bei vokiečių kalbas.

Vasario 16-osios gimnazija yra įsikūrusi Hiutenfeldo mieste Vokietijoje. Ji įsteigta 1950 metais, siekiant užsienyje gyvenantiems lietuvių kilmės vaikams sudaryti sąlygas puoselėti lietuvių kalbą, kultūrą ir tradicijas. 1999 metais gimnazija įgijo valstybės pripažintos dvikalbės mokyklos statusą.

Šiuo metu gimnazijoje mokosi 190 lietuvių bei vokiečių moksleivių.

Jaunesniųjų klasių mokiniams dalis mokomųjų dalykų pasirinktinai dėstoma lietuvių arba vokiečių kalba, o vyresniems, šalia vokiškoms gimnazijoms įprastų mokomųjų dalykų, suteikiama galimybė lankyti lietuvių kalbos, literatūros bei Lietuvos istorijos pamokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zahra

Zahra portretas
diu:Informacif3n Bitacoras.com Valora en Bitacoras.com: Ubicacif3: Sausio 13-osios 10 LT-2050 Vilnius, Lithuania Price: Snack + Main Course + Dessert + Drink = 50 – 70Lt (14,5 - 20 €) | The entrance costs 21Lt (6€) Hours: Mon-Sun 10:00 - 22:00. Cuina: Worldwide .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių