Quantcast

Valstybės institucijose dirbs nauja „Kurk Lietuvai“ komanda

  • Teksto dydis:

Darbą valstybės institucijose pradės nauja jaunųjų profesionalų programos „Kurk Lietuvai“ komanda.

Ketvirtadienį Vyriausybės rūmuose vyks Jaunųjų profesionalų programą „Kurk Lietuvai“ baigiančių dalyvių išleistuvių ir 2014–2015 metų programoje dalyvausiančių dalyvių inauguracijos ceremonija, pranešė Vyriausybė.

„Kurk Lietuvai“ – pirmoji profesinio tobulinimo ir gerosios  užsienio praktikos pritaikymo programa Lietuvoje, skirta Lietuvos piliečiams, baigusiems aukštojo mokslo studijas užsienyje.

Tarp šiemet programą pradedančių dalyvių yra vietoje karjeros užsienyje Lietuvą pasirinkusių Kembridžo, Oksfordo, Mastrichto ir kitų prestižinių universitetų absolventų, magistrų ir mokslų daktarų, kurie artimiausius metus savo žiniomis prisidės prie Lietuvos gerovės kūrimo.

Per dvejus programos gyvavimo metus programa į Lietuvą pritraukė 60 jaunuolių iš daugiau nei 30 šalių – nuo Australijos, Japonijos, iki JAV ir Europos šalių, apie 90 proc. programos dalyvių sėkmingai įsidarbina Lietuvoje.

Dvylika programos mėnesių 20 jaunuolių kas keturis mėnesius rotacijos principu konsultuoja skirtingas viešojo sektoriaus institucijas.

Programą inicijavo Vyriausybė su Ūkio ministerija ir viešąja įstaiga „Investuok Lietuvoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių