Quantcast

„Valstiečių“ reitingas – žemiausias po rinkimų

  • Teksto dydis:

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) reitingų lentelėje užima antrąją vietą, tačiau šios partijos reitingas yra žemiausias per visą laikotarpį po rinkimų.

Šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ paskelbta „Vilmorus“ apklausa rodo, kad už šią partiją rinkimuose balsuotų 12,4 proc. apklaustųjų. Rugsėjį vykusios apklausos metu už „valstiečius“ savo balsą žadėjo atiduoti 13,5 proc. apklaustųjų.

„Valstiečiai“ tui žemiausią reitingą per visą laikotarpį po rinkimų, nors antra vieta“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

V. Gaidys smukusį valdančiosios partijos reitingą linkęs sieti su rinkėjų kauptu „lūkesčių bagažu“ – galbūt į šios partijos atstovus daug vilčių dėję rinkėjai vėliau šiek tiek nusivylė, nes ne visi jų lūkesčiai buvo įgyvendinti.

Kaip ir anksčiau, palankiausiai rinkėjai vertina opozicinius Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionis demokratus. Jei rinkimai į Seimą vyktų kitą sekmadienį, už konservatorius nurodė balsuotų beveik 15 proc. apklaustųjų.

„Tai gana daug“, – BNS sakė V.Gaidys. Kartu V. Gaidys pažymi, kad išaugo atotrūkis tarp Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos.

Rugsėjį vykusios apklausos metu už konservatorius balsuoti buvo linkę 14,1 proc. apklaustųjų.

Trečioje vietoje – Socialdemokratų partija. Jai atiduoti balsus linkę 10 proc. apklaustųjų. Rugsėjį balsuoti už socialdemokratus buvo linkę 9 proc. apklaustųjų.

Stipriai pakilo partijos „Tvarka ir teisingumas“ reitingas – ankstesnė apklausa rodė, kad ši partija neperžengtų 5 proc. rinkimų į Seimą barjero (4,5 proc.), dabar už „tvarkiečius“ balsuotų 6,2 proc. rinkėjų. V. Gaidys spėja, kad galbūt „tvarkiečiams“ balsus skyrė anksčiau „valstiečius“ palaikę rinkėjai.

Apklausos duomenimis, kitos partijos neperžengtų 5 proc. rinkimų barjero, tarp jų – ir opozicinis Liberalų sąjūdis. Kaip ir rugsėjį, spalį už liberalus ketino balsuoti 4,1 proc.

Už Lietuvos lenkų rinkimų akciją – Krikščioniškų šeimų sąjungą balsuotų 4.2 proc. rinkėjų, rugsėjį ją palaikė 2,4 proc.

„Vilmorus“ apklausa atlikta spalio 5-6 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
O kodel zemiausia,juk antroj vietoj po prezidentes,ar tai surista,kad suiro socdemu partija,juk jie ne tos partijos partija ,niekaip neina suprasti is ko jus sprendziat tuos reitingus,ar kai sauna i galva ir rasot.

mao

mao portretas
moka rusai karbauskis soka

Nul'ė

Nul'ė portretas
Kas moka, tas ir muziką užsako. O gaidys šoka :)
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių