Quantcast

Vaikų dienos centrai sulauks 4,3 mln. eurų finansavimo

  • Teksto dydis:

Šiemet 282 vaikų dienos centrai sulauks 4,3 mln. eurų finansavimo, penktadienį paskelbė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

„Bendradarbiavimas su savivalda ir savivaldybių finansinė parama vaikų dienos centrams yra būtina, jeigu norime, kad tokia paslauga, jau dešimtmečius teikianti didžiulę socialinę vertę, ne tik kad egzistuotų, bet ir plėstųsi“, – pranešime cituojamas ministras Linas Kukuraitis.

Šios lėšos įstaigas pasieks kovo mėnesį. Per jį ministerija ieškos ir papildomų 888 tūkst. eurų tam, kad finansuotų dar 62 vaikų dienos centrus.

Iš viso ministerijai paraiškas pateikė 347 reikalavimus atitinkančios įstaigos, o bendras lėšų poreikis siekė 5,35 mln. eurų. Trys įstaigų prašymai atmesti.

Užpernai ministerija 250 vaikų dienos centrams skyrė 3,6 mln. eurų. Pernai 347 vaikų dienos centrai gavo 4,2 mln. eurų.

Vidutinės iš valstybės biudžeto skiriamos lėšos vienam centrui praėjusias metais sudarė 12,2 tūkst. eurų. Šiemet šis skaičius sieks 15,2 tūkst. eurų.

Lietuvoje iš viso veikia apie 450 vaikų dienos centrų, daugiausia jų yra Vilniuje, bet esama ir savivaldybių, kur vaikų dienos centrų nėra – Neringoje ir Palangoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių