Quantcast

Vaiko teisių apsaugos reforma: iš šeimų paimamų vaikų daugės?

Prasidėjus vaiko teisių apsaugos reformai, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos laikinasis vadovas Janas Maciejevskis sako, kad iš šeimų paimamų vaikų gali daugėti, bet prioritetas – kad jie augtų biologinėje šeimoje.

„Gali būti (padaugėjimas – BNS), bet tai tiktai rodo, kad ankstesnė sistema toje vietoje neveikė, jeigu vaikus reikėjo imti, o jie nebuvo imami. Realiai mes nesugalvojome kažkokių naujų kriterijų, kada reikia paimti vaiką“, – pirmadienį žurnalistams sakė J. Maciejevskis.

Anot jo, iki šiol per metus laikinoji globa buvo nustatoma apie 2 tūkst. vaikų.

„Vertiname, kad dabar gali šoktelėti tas skaičius, bet tikimės, kad tai nebus kažkoks žymus šuolis, nes iš tiesų tikslas yra – kad vaikas liktų šeimoje, kad vaikas gyventų šeimoje su tėvais, nes tai labiausiai atitinka jo interesus. Vaiko paėmimas yra kraštutinė priemonė, kai kitu būdu negalime padėti“, – aiškino tarnybos vadovas.

Vaiko paėmimas yra kraštutinė priemonė, kai kitu būdu negalime padėti.

Jis žadėjo, kad nuo šiol valstybė ir savivaldybės teiks didesnę pagalbą vaiką norinčiai susigrąžinti šeimai.

„Pagrindinis tos pagalbos aspektas yra būtent tas, kad šeima turi dėti pastangas, turi norėti pakeisti savo elgesį, kad vaikas grįžtų į šeimą. Tiktai kitas vėlgi aspektas – kad dabar turėtų būti ta pagalba intensyvesnė ir tėvams turėtų būti platesnis spektras paslaugų siūlomas“, – teigė J. Maciejevskis.

Jo teigimu, iki nuo liepos išsiplėtęs vaiko teisių apsaugos aparatas dar nėra visiškai užpildytas, bet jau dabar yra daugiau nei prieš pertvarką. Jo aiškinimu, šiuo metu tarnyboje iš 516 etatų užimta apie 440, o iki pertvarkos etatų buvo tik apie 370.

Tarnybos užpildymą specialistais kaip vieną iš didžiausių iššūkių pirmadienį spaudos konferencijoje įvardijo socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

„Visos teisės ir instrumentinės priemonės sukurtos, dabar reikia, kad susiformuotų maksimaliai ekspertiška komanda, kuri visą tai įgyvendintų ir susistyguotų visi veikėjai, kurie veikia sistemoje“, – spaudos konferencijoje sakė ministras.

L. Kukuraitis pažymėjo, kad savivaldybės šiuo metu siūlo skirtingai išvystytas socialines paslaugas šeimoms, kai kur jų vis dar trūksta.

„Paslaugų sritis, pagalbos šeimoms sritis, mano galva, buvo viena labiausiai apleistų ir dėl to būdavo daugeliu atveju paliktos šeimos su tam tikromis tarnybomis ir tiek, be tų tarpinių rimtų pagalbos šeimai paslaugų. Tiktai pastaruosius keletą metų pradėta per kompleksines paslaugas šeimai jau veikti teritoriškai, bet ir tai struktūrinių lėšų pagalba, tai yra daugiau tokie pilotiniai, modeliniai projektai ir būtent ant jų mes kuriame paslaugų šeimai paketą“, – aiškino ministras.


Šiame straipsnyje: vaiko teisių apsaugareforma

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Tai jei vaikui sudave per nagus uz kazka tai vadinasi ce nesaugi aplinka.Reiske tevai turi viska leisti vaikui nes agentai zvalgos is ko ce reiktu atimti kad pavaizduotume dirbancius.Gal ir nereiktu per tuos gaguciu kepstelti bet uz tai atimti kad vaikas klyke ir atplesti nuo tevelio ttai gal ce vadinasi reforma.Kada toki atvejai kartojasi ir dirba toki ale specialistai netikiu kad reikejo atimti 500vaiku.Nes matosi kaip tie vaeinami specialistai formuoja irodymus.

nuomonė

nuomonė portretas
Kaip veiks šis įstatymas,kuomet vaikas supykęs ant tėvų,jog šis neperka naujo telefono,pasiskųs neva jį tėvai muša.Tarnybos bėgs atimti vaiko iš šeimos?Tuomet koks autoritetas vaikui bus tėvai,kai jis žinos ,jog yra kas aukščiau už jo tėvus ir jie geriau žino, kaip tėvai turi elgtis auklėjant savus vaikus. Ar tokie veiksmai nemenkina tėvų autoriteto ir leidžia vaikams manipuliuoti - pirksi,nepirksi,duosi neduosi,leisi,neleisi ir t.t.Jau ir taip dabar vaikai žino savo teises,tik deja,pamiršta pareigas.Tokie vaikai stovi pulkais ,užkabinėja žmones,tyčiojasi iš bendraamžių.Dauguma jų auklėjami be diržiuko super mamyčių. nieko jiems netrūksta,tačiau labai dažnai namuose jie geručiai,paslaugūs,mandagūs, tačiau kitur pasireiškia jų egoizmas,pasaulis sukasi tik apie juos,jiems viskas galima,nes jie nežino tokio žodžio negalima.Jie mylimi,nemušami.

salin pederastine genderlopine

salin  pederastine  genderlopine portretas
,,,,,vaiku teisiu apsaugos reforma,,,,,,apmokama Soroso doleriais
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių