Quantcast

Vaiko priežiūros atostogų galės eiti ir seneliai

Seimas priėmė konservatorės Monikos Navickienės inicijuotas pataisas, kurios eiti vaiko priežiūros atostogų leis eiti seneliams, jei tėvai grįžta į darbo rinką.

Seimas penktadienį 103 balsais „už“ ir penkiems parlamentarams susilaikius priėmė tokias Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisas. Jos turėtų įsigalioti nuo balandžio.

Seneliai vaiko priežiūros atostogų galės tuo atveju, jei tėvai grįžta į darbą, o patys seneliai yra draudžiami socialiniu draudimu.

Vyriausybė pataisoms siūlė nepritarti, argumentuodama, kad pakeitimai iš Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto pareikalautų papildomų lėšų, tai siektų apie 43 mln. eurų per metus.

Šiuo metu vaiko priežiūros išmoka siekia 100 proc. buvusio atlyginimo dydžio, jei atostogų einama vieneriems metams, o imant dvejų metų vaiko priežiūros atostogas – 70 proc. ir 40 proc. atlyginimo dydžio atitinkamai pirmaisiais ir antraisiais metais. Ji mokama vienam iš tėvų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oksana

Oksana portretas
As tai nez ka daryt leist senelie atostogu nes iskilo man probliema del dekreto ir motynistes atostogu tik 15 denu truko man kad gauciau sitas pajemas sodra neko nepasakie kad truksta man tu 15 denu stazo kaip pildziau prasima butu pasakie tai buciau ant 2 sav veliau isejus i dekreta o db nuvaziavau aiskintis kdl neko nepasakie tei tili ir galva tik mosikoja tai turiu dar vaiku jaj as negrisiy i darba uz ka givent cia tik musu letuviska susikta valdzia taip sugalvoja o dar nori kad butu didesnis gimstamumas. Tik ne Letuvoi. Ir db galvoju kaip reikies pragivent uz 60 eur 3 zmoniem jaj pampersai kainoja geri kaskur 20 eur pokas pasalpu man nedoda nes nepriklauso dirbau uz 360 eur sakie uztianka pilnai o db jaj nedirbsiu busiu su kudikiu tai ir atliginimo nematisiu reikies givent uz 60 eur nezinau ka ned darit kur toliau belstis tos pagalbos

Cha

Cha portretas
Ot naujiena tas pats buvo berods 2007 tik kažkodėl panaikino o dabar vėl iš naujo:)) įdomiai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių