Quantcast

Vaiko pinigai: kai kas jau išleido, kiti dar nesulaukia

Iš viso pateikta 345,6 tūkst. prašymų dėl 434,7 tūkst. vaikų, patenkinta 340,4 tūkst. prašymų dėl 427,2 tūkst. vaikų, Eltai gegužės pradžios duomenis pateikė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Ministerijos Piniginės paramos skyriaus teigimu, iš visų šiemet sausį-balandį pateiktų prašymų dėl 30 eurų išmokos, vadinamos vaiko pinigais, priimta 98 proc. sprendimų dėl išmokos vaikui skyrimo.

„Reikia nepamiršti, kad nauji prašymai yra ir bus pateikiami nuolat, gimus vaikui ar tėvams nusprendus pateikti prašymą dėl jau auginamų vaikų, todėl negalima laikyti, kad dėl visų dar nepriimtų sprendimų vėluojama“, - detalizuojama ministerijos atsakyme.

Ministerijos duomenimis, Kauno mieste priimti sprendimai dėl 35,5 tūkst. prašymų dėl 41,3 tūkst. vaikų (99 proc.), Vilniuje - 75,2 tūkst. prašymų dėl 85,7 tūkst. vaikų (97 proc.).

Planuojama, kad vaiko pinigus šiemet iš viso turėtų gauti apie 530 tūkst. vaikų. Tam iš valstybės biudžeto skirta apie 234 mln. eurų.

Iš viso išmoką vaikui vidutiniškai per vieną 2018 metų pirmo ketvirčio mėnesį gavo 309,7 tūkst. vaikų ir šiai išmokai mokėti per minėtą laikotarpį išleista 26,8 mln. eurų.

„Universali išmoka vaikams yra kur kas teisingesnė, nes ši išmoka pasiekia ir mažesnes pajamas gaunančias šeimas, kurios anksčiau negalėjo pasinaudoti mokesčių lengvata už vaikus. Universali išmoka vaikams pasiteisino kitose šalyse, todėl labai tikėtina, kad pasiteisins ir Lietuvoje“, - atsakyme Eltai cituojamas socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Į klausimus, kiek šeimų už kiek vaikų jau pasiekė vaiko pinigai ir kiek išmokų už šiuos metus dar vėluoja, ministerija atsakymų nepateikė.


Šiame straipsnyje: vaiko pinigaivėluojaSADM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių