Quantcast

Vaiko išmokoms – milijonai

Nuo metų pradžios, pradėjus mokėti vadinamuosius vaiko pinigus, dokumentus šioms išmokoms gauti jau susitvarkė per 17 tūkst. klaipėdiečių šeimų. Pasitaiko atvejų, kai mokėjimus tenka stabdyti, kol bus išsiaiškinta, ar gavėjai analogiškų išmokų negauna kitose ES šalyse.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių išmokų poskyrio vedėja Gina Vilimaitienė patvirtino, kad uostamiestyje 30 eurų dydžio išmokas kas mėnesį gauna 25 tūkst. vaikų iš 17 tūkst. šeimų.

Mėnesiui jauniesiems klaipėdiečiams atseikėjama 751 tūkst. eurų. Per metus visiems Klaipėdos vaikams reikės 10,4 mln. eurų.

Remiantis Statistikos departamento duomenimis, Klaipėdoje yra 29 tūkst. vaikų iki 18 metų. Taigi išmokas jau gauna 86 proc. uostamiesčio vaikų.

"Vaiko pinigų teisės neturi gauti tie klaipėdiečiai, kurie analogišką išmoką gauna užsienio valstybėje. Kitaip tariant, ES ekonominės erdvės šalyse tokios išmokos negali dubliuotis. Mums įtarimų kyla tik tada, kai kolegos iš užsienio užklausia, ar tam tikri asmenys turi teisę į šią išmoką Lietuvoje. Tada ir paaiškėja, kad vienas tėvų dirba užsienyje, nors mums pateiktuose dokumentuose tokia informacija nenurodoma", – teigė G.Vilimaitienė.

Kol kas visose ES šalyse dar nėra bendros duomenų sistemos, kur būtų suderinti šie duomenys. Kol savivaldybės darbuotojai aiškinasi situaciją, išmokų mokėjimas sustabdomas. Kol kas Klaipėdoje pasitaikė tik keli tokie atvejai.

Praėjusios savaitės duomenimis, išmoką vaikui jau gauna beveik pusė mln. Lietuvos vaikų.

Vaiko pinigus nuo 2019 m. sausio 1 d. siūloma didinti nuo 30 iki 50 eurų už vaiką, o nepasiturinčioms ar gausioms šeimoms su trimis ir daugiau atžalų – mokėti 20 eurų papildomą išmoką už kiekvieną vaiką.

Vaiko pinigai su papildoma išmoka vaikams iš nepasiturinčių ir gausių šeimų sudarytų po 70 eurų.

Siūlymams įgyvendinti iš valstybės biudžeto papildomai reikėtų skirti apie 130 mln. eurų. Per pirmą 2018 m. pusmetį vaiko pinigams mokėti išleista apie 83 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas Šampanas

Antanas Šampanas portretas
Kokie milijonai? Kiekvienam dirbančiam buvo papildomas neapmokestinamas pajamų dydis (~15 eurų), juos nuėmė, padarė 30 eurų vaiko pinigus. Iš esmės tas pats - tėvo 15 eurų + motinos 15 eurų = 30 eurų. O rėkia - didžiausia reforma! Mokami vaiko pinigai! Kokie pinigai? Čia tie patys tėvų pinigai, tik dar ranką ištiesęs turi valdžios paprašyti! Kam nuo tokių nesamonių geriau? Tik pagerėjo salygos visokiems nedirbantiems ir nedibrsintiems pašalpiniams. Valdžia rūpinasi savo rinkėjais...

kl

kl portretas
pamiršo paminėti, kad tie milijonai ir buvo tų pačių tėvų, nes naujų dar neskyrė, o tik atimtus pervadino vaiko pinigais.

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Įdomiems sanprotavimams,dar įdomesnis.Puiku,kad lietuviai ne supuvę kelmai,išreiškia viešai nuomones.Iš to,jeigu viską analizuoti,aiškus visas vaizdas apie blogėjimą,gerėjimą,stagnaciją,kultūrą,išsilavinimą.Aš pavyzdžiui siūlau ligi tam tikro nustatyto amžiaus nepagimdžius arba neįsivaikinus ir neauginant vaikų,įvesti mokestį,kurio bendra suma būtų lygi bendrai vaiko pinigų sumai.Nes yra ir tokių porų,kuriem meilė vien seksas be jokių papildomų įsipareigojimų.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių