Quantcast

Vadovauti Ginklų fondui siekia 21 kandidatas

Vadovauti Ginklų fondui siekia 21 kandidatas – Vidaus reikalų ministerija (VRM) sulaukė tiek paraiškų dalyvauti konkurse į minėtas pareigas.

Kaip BNS informavo vidaus reikalų ministro patarėjas Karolis Vaitkevičius, vasarį visi pretendentai turi baigti tvarkytis dokumentus, o pats konkursas planuojamas apie kovo vidurį.

Prieš pusantrų metų skelbtas konkursas žlugo, visi penki pretendentai pasirodė netinkami.

Ginklų fondas nuolatinio vadovo neturi nuo 2014-ųjų, kai baigėsi tuometinio direktoriaus Gintauto Mišeikio kadencija. Fondui laikinai vadovauja Įsigijimų skyriaus vedėjas Jonas Šalavėjus.

Prieš porą metų VRM buvo sulaukusi nemažai skundų dėl buvusio vadovo veiksmų, atlikti keli tarnybiniai patikrinimai, nustatyta pažeidimų.

2016 metais Lietuva sulaukė JAV ambasados pasipiktino, kad Lietuvos kariuomenei dovanoti visame pasaulyje kolekcininkų itin vertinami snaiperių naudoti pusiau automatiniai šautuvai M14 atsidūrė privačių asmenų rankose. VRM nurodė Ginklų fondui juos susigrąžinti, dėl to teko bylinėtis teisme.

VRM rengiasi pertvarkyti jai pavaldaus Ginklų fondo funkcijas ir perduoti verslui prekybą trumpaisiais B ir C kategorijos ginklais.

Šiuo metu privačios ginklų parduotuvės gali prekiauti visais šioms kategorijoms priskiriamais ginklais, išskyrus pusiau automatiniais arba pertaisomais trumpaisiais, vienašūviais trumpaisiais ginklais, taip pat vienašūviais trumpaisiais, ilgesniais nei 28 cm, kuriems naudojami žiedinio įskėlimo šoviniai. Šiais ginklais suteikta teisė prekiauti tik Ginklų fondui.

Fondui liktų ginklų registro priežiūra, ginklų naikinimas ir centralizuotas ginklų įsigijimas vidaus reikalų tarnyboms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAM ....,,,,AAAUUUUU,,, ko cia ysigiedojai gaidy

TAM  ....,,,,AAAUUUUU,,, ko  cia  ysigiedojai  gaidy portretas
dabar dar ne pilnatis , ko triedi dabildauni..ir ,,farus,,, saukiesi.

cha

cha portretas
O bent vienas iš jų yra nušovęs kokį žmogelį medžioklėje , kaip tas Mišeikis ? Jei ne- tai išbrokuoti tokius kandidatus. Nieko jie neverti. Ginklai skirti žmonėms žudyti- atitinkama asmenybė su patirtimi ir turi vadovauti fondui.

AAAŪŪŪŪ

AAAŪŪŪŪ portretas
Kur po velnių mūsų tvarkos palaikymo struktūros?Tas trolis šitaip dergia Prezidentę,o visiems faram nusispjauti?AAAŪŪŪŪ...ATSIBUSKIT.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių