Quantcast

V. Landsbergis minint Laisvės gynėjų dieną: keistenybių ir kvailybių netrūksta

Jau 28 kartą minint Laisvės gynėjų dieną pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovas, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas profesorius Vytautas Landsbergis sako, kad „kiekvieni metai yra kitokie, žinoma, ir iššūkių yra visokių, ir iš išorės, ir iš vidaus“.

„Keistenybių ir kvailybių netrūksta, ir šiemet netrūksta taip pat“, – sekmadienį kalbėdamas su žurnalistais Seime pastebėjo prof. V. Landsbergis.

Laisvės premijos laureatas V. Landsbergis nemato problemos tame, kad tik dabar partizanai yra įvertinti Laisvės premija.

„Ir nepriklausomybės reikėjo anksčiau, bet jie matai nepajėgė.... Tai jie kalti, kodėl jie tada neiškovojo nepriklausomybės 1948 metais? (...) Sugalvoti galima visokiausių keistų problemų“, – į klausimą, ar nemano, kad partizanai galėjo būti žymiai anksčiau įvertinti Laisvės premija, atsakė V. Landsbergis.

Laisvės premijos įteikimas Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio partizanų grupei yra, jo nuomone, „išraiška teisingo supratimo mūsų būties, mūsų istorijos, mūsų kovų už laisvę teisingas supratimas“.

„Tai reiškia, kad atmetame melą, pliurpalus, nesąmones, tai ką ukrainiečiai vadina „brechnia“. „Brechnia“ turi eit lauk“, – nusišypsojęs atsakė V. Landsbergis.

Jis dalyvavo sekmadienį vykusiame iškilmingame minėjime, skirtame Laisvės gynėjų dienos 28-osioms metinėms, Laisvės premijos įteikimo ceremonijoje, vėliavos pakėlimo ir kituose šventiniuose renginiuose. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
Gal atsimeni kur pirmaja zmona padejai

:)

:) portretas
„Brechnia“ turi eit lauk“, – nusišypsojęs pasakė V. Landsbergis, ir nuėjo...

T0mas J.

T0mas J. portretas
Pagarba partizanui Jonui Kadžioniui, kad iš Seimo tribūnos teisingai įvertino Nacionalinės premijos laureato M.Ivaškevičiaus veiklą – “literatūrinis vandalas, kuris apvėmė partizanų vadus, žuvusius už Lietuvos laisvę”. Pagarba visiems partizanams, kovotojams už Lietuvos laisvę, naikinusiems okupantus ir kolaborantus.
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių