Quantcast

Užsivilkti kario uniformą veržiasi savanoriškai

  • Teksto dydis:

Šiais metais atlikti privalomąją karo tarnybą planuojama pakviesti maždaug 3900 šaukiamojo amžiaus piliečių, tačiau Karo prievolės ir komplektavimo tarnyba jau yra gavusi beveik 5000 prašymų iš norinčiųjų atlikti tarnybą savanoriškai arba pirmumo tvarka.

Pusantro tūkstančio prašančiųjų siekia tarnybą atlikti savanoriškai, o beveik pusketvirto tūkstančio jaunuolių yra iš šaukiamųjų sąrašo, tačiau nori pasinaudoti teise atlikti tarnybą pirmumo tvarka. Savanoriškai atlikti karo prievolę beveik 100 prašymų pateikė merginos.

Devynerių mėnesių karo tarnybą šiemet jau pradėjo daugiau nei 300 jaunuolių, tarnaujančių Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgose, taip pat Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalione Radviliškyje, Karinių jūrų pajėgų apsaugos kuopoje Klaipėdoje bei Gedimino Štabo bataliono Garbės sargybos kuopoje Vilniuje.

Artimiausi šauktinių išvykimai į dalinius numatyti rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais. Rugpjūčio pradžioje Kęstučio motorizuotas pėstininkų batalionas Tauragės rajone priims beveik 500 karių, rugpjūčio pabaigoje Juozo Vitkaus inžinerijos batalionas Kaune sulauks 200, o Vytenio bendrosios paramos ir logistikos batalionas rugsėjo viduryje lauks daugiau nei 450 nuolatinės pradinės privalomosios tarnybos karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių