Quantcast

Už rusiško kanalo žiūrėjimą gali tekti mokėti papildomai

  • Teksto dydis:

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) svarstys, ar įpareigoti retransliuotojus perkelti rusišką kanalą „NTV Mir Lithuania“ į mokamų programų paketą.

LRTK pranešė pradėjusi tyrimą dėl kanale balandžio 15 dieną transliuotos laidos „ČP tyrimas“, kurios metu išsakytuose teiginiuose, kaip manoma, galėjo būti kurstoma tautinė neapykanta.

„Gegužės 18 dieną komisijoje ruošiamas sprendimas, kad jei viskas pasitvirtins, bus taip, kaip numatyta įstatyme, t.y. įpareigojimas kabeliniams operatoriams ir retransliuotojams perkelti šį kanalą į mokamus paketus“, - BNS sakė LRTK pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

Anot jo, kanalas toliau bus stebimas ir užfiksavus pakartotinius įstatymų pažeidimus komisija svarstytų laikinai uždrausti „NTV Mir Lithuania“ retransliacijas Lietuvoje.

Paskutinis pažeidimas dėl karo ir tautinės neapykantos kurstymo komisija užfiksavo vasario pabaigoje „RTR Planeta“ transliuotoje laidoje „Sekmadienio vakaras su Vladimiru Solovjovu“. Šioje laidoje karo kurstymas užfiksuotas ir anksčiau - už tai kanalas jau sulaukė sankcijų, t.y. jį retransliuotojai įpareigoti papildomai apmokestinti.

Pasak E.Vaitekūno, užfiksavus trečiąjį pažeidimą per metus galiotų ta pati procedūra - komisija svarstytų laikinai uždrausti kanalo retransliacijas.

Jungtinės Karalystės jurisdikcijai priklausančio transliuotojo „Baltic Media Alliance Ltd.“  Rusijoje parengtų laidų retransliavimą komisija ne kartą buvo laikinai sustabdžiusi ir anksčiau. Pažeidimus, po komisijos kreipimosi, nustatė ir britų reguliuotojas OFCOM. Transliuotojas valdo rusų kalba rodomus „Ren Tv Baltic“, „PBK“ ir „NTV Mir Lithuania“ kanalus - dėl visų jų įvykdytų pažeidimų komisija yra taikiusi laikinus transliacijų apribojimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rrr

rrr portretas
patys LRTK neapykantos kurstytojai. Rusai blogi. Bet jei kas menesi mokesite papildomai, su rusu agresija viskas tvarkoj

Anonimas

Anonimas portretas
. Tas, kas turėdamas tikslą platinti gamino, įsigijo, siuntė, gabeno, laikė dalykus, kuriuose tyčiojamasi, niekinama, skatinama neapykanta ar kurstoma diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų arba kurstoma smurtauti, fiziškai susidoroti su tokia žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu, arba juos platino, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Nesąmonių rinkiniai

Nesąmonių rinkiniai portretas
Tik pigūs Lietuvos kanalai nieko nekainuoja, nes nieko įdomaus nerodo.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių