Quantcast

Už prastų pašto dėžučių nuotraukas „Lietuvos paštas“ dalys prizus

Jei pašto dėžutės nėra arba ji netvarkinga, mes neturime kur įdėti laiško ar prenumeruojamo leidinio, kitaip korespondencijos klientas gali negauti arba gali būti pažeistas konfidencialumas, LRT RADIJUI sako "Lietuvos pašto" Pašto tinklo tarnybos direktorė Inga Dundulienė. „Todėl skelbiame neįprastą konkursą: kviečiame fotografuoti tas neįprastas arba prastas, netinkamas pašto dėžutes ir nuotraukas siųsti mums. Įdomiausių nuotraukų savininkams padovanosime pašto dėžutę, kurią jie galės pasikabinti savo kieme, padovanoti kaimynui ar net nuotraukoje užfiksuotos dėžutės savininkui“, – kviečia Lietuvos pašto atstovė.

– Šiuo metu Lietuvoje registruota daugiau nei 1,9 mln. adresų, tačiau, "Lietuvos pašto" duomenimis, kas penktas adresatas turi netvarkingą pašto dėžutę arba visai jos neturi. Kas ir kaip turi įsirengti pašto dėžutę?

– Kur turi būti įrengtos pašto dėžutės, numato Lietuvos Respublikos pašto įstatymas. Daugiabučiuose jos kabinamos kiekvienoje laiptinėje, ne aukščiau kaip antrame aukšte. Žinoma, ant kiekvienos dėžutės turi būti nurodytas buto numeris. Įmonės ir organizacijos jas turi įsirengti prie pagrindinio įėjimo ir ant dėžutės nurodyti savo pavadinimą. O individualių namų ar sodų bendrijose esančių namų savininkai dėžutes turi įsirengti prie įėjimo į sklypus arba ant greta gatvės esančių namų sienų, tvorų ar stovelių.

– Ar žmogus gali pats nusipirkti dėžutę ir pasikabinti?

– Žinoma – jei pakabinsite ne aukščiau kaip antrame aukšte ir susitarsite su kaimynais dėl pakabinimo vietos. Bet siūlyčiau susitarti su kaimynais ir pasikabinti naują dėžučių bloką. Taip atrodys tvarkingiau.

– Kaip laiškininkas elgiasi, kai neranda pašto dėžutės arba ji sugadinta, be spynelės?

– Jei dėžutės nėra, mes neturime kur įdėti laiško ar prenumeruojamo leidinio. Jei dėžutė netvarkinga, išlaužtos durelės, mes taip pat nepaliekame, nes korespondenciją ar leidinį gali pasisavinti kiti. Tokiu atveju gali kilti konfliktas – klientas negaus laiško ar leidinio, o mes būsime neužtikrinę susirašinėjimo konfidencialumo.

– Jūsų pranešime parašyta, kad, pavyzdžiui, pašto dėžutėmis tapo net seni nenaudojami lagaminai, mikrobangų krosnelės, pintinės, auliniai batai. Gali sakyti, kad žmonės originalūs.

– Tikrai originalūs. Mes kiekvienais metais kviečiame gyventojus pasikabinti tvarkingas arba apskritai įsigyti pašto dėžutes. O šiais metais skelbiame neįprastą konkursą: kviečiame fotografuoti tas neįprastas arba prastas, netinkamas pašto dėžutes ir nuotraukas siųsti mums. Įdomiausių nuotraukų savininkams padovanosime pašto dėžutę, kurią jie galės pasikabinti savo kieme, padovanoti kaimynui ar net nuotraukoje užfiksuotos dėžutės savininkui.

– Manote, kad atsiras žmonių, kurie dalyvaus tokiame konkurse?

– Manau, kad atsiras, nes ne tik mūsų laiškininkai kiekvieną darbo dieną randa tokių dėžučių ir negali užtikrinti kokybiško pristatymo, bet ir sulūžusios, surūdijusios ar įmantriai sukonstruotos dėžutės tikrai nepuošia aplinkos.

– Šiais laikais žmonės daug gauna korespondencijos, pranešimų, laiškų?

– Laiškų skaičius po truputį mažėja, nes nugali elektroninės bendravimo priemonės. Bet, žinoma, mes jų turime, pavyzdžiui, prenumeruojami leidiniai. O dabar, artėjant Kalėdų laikotarpiui, labai prašome gyventojų suskubti ir susitvarkyti arba įsirengti tvarkingas pašto dėžutes, nes tuo metu labai išauga laiškų ir siuntų skaičius, o mes norime, kad siuntos adresatus pasiektų saugiai ir kokybiškai.

– Dažnai problema – perpildytos pašto dėžutės, į kurias primetama nereikalingų reklamų. Ar įmanoma reklaminių skelbimų atisakyti?

– Galima ant pašto dėžutės užklijuoti lipduką ar šiaip užrašyti, kad reklama nepageidaujama. Neadresuotą reklamą platina ne tik mūsų laiškininkai, bet ir kitos įmonės, tačiau yra numatyta, kad jei ant pašto dėžutės yra toks užrašas, reklamos dėti negalima.

– O jei vis tiek meta?

– Jei meta vis tiek, tai – vartotojų teisių pažeidimas. Tada galima kreiptis ten, kur nustatyta.

– Kaip dalyvauti pašto dėžučių nuotraukų konkurse?

– Neįprastų, prastų, įmantrių dėžučių konkurse galima dalyvauti fotografuojant tokias dėžutes. Šias nuotraukas reikia siųsti mums iki spalio 30 dienos el. paštu facebook@post.lt arba tiesiog į Lietuvos pašto „Facebook“ paskyrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neabejingas

Neabejingas portretas
Turi daug kas pasikeisti pašto dėžutes. Juolab, kad tai - privaloma.

pritariu Gytei

pritariu Gytei portretas
ir man taip buvo,lai pastas dalina prizus savo darbuotojamas uz savalaiki pranesimu ir laisku pristatyma i tvarkingas dezutes.Klaipedos centriniame paste ypatingai.

rimante

rimante portretas
Jei Klaipedos miesto ribose is oficialios istaigos issiustas registruotas (!) laiskas adresata, gyvenanti vos zu keliu gatviu pasiekia po 8 (astuoniu !) dienu, ir pasto darbuotojai teigia, kad tai yra normalu ... tai tegul pastininkai patys sau prizus dalina... Tai yra begalinis aplaidumas, atsakomybes neturejimas, tiesiog kiaulyste pilieciu ir pasto klientu atzvilgiu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių