Quantcast

Už I. Valinskienės koncerto reklamą LRT laidoje – 2 tūkst. eurų bauda

LRT laidai „Auksinis balsas“ dėl eteryje transliuotos informacijos apie atlikėjos Ingos Valinskienės koncertą pažeidžiant įstatymus skirta 2 tūkst. eurų bauda.

Komisija jau anksčiau pripažino, jog pernai gruodį laidoje pateikta informacija buvo paslėptas komercinis pranešimas.

„Bauda skirta Audriui Giržadui, už pažeidimą antrą kartą, kadangi jis yra atsakingas už šios laidos turinį LRT“, - BNS sakė LRTK Administracijos direktoriaus pavaduotoja Jurgita Iešmantaitė.

Anot komisijos, tai jau trečiasis LRT pažeidimas, susijęs su reklamuojamomis prekėmis ar paslaugomis ir antrasis, nustatytas laidoje „Auksinis balsas“.

Seimo Kultūros komitete dar sausį LRT atstovai ir komisija sutarė tikslinti įstatyme esančius neaiškumus, kada kultūriniai renginiai gali būti reklamuojami už atlygį, kada - nemokamai.

LRTK gruodžio pabaigoje jau skyrė 144 eurų baudą laidos „Auksinis balsas“ vyriausiajam prodiuseriui A.Giržadui už rėmimo pranešimų transliavimą pažeidžiant teisės aktus. Tuomet eteryje reklamuota kava.

Panašų pažeidimą LRT eteryje komisija buvo nustačiusi prieš daugiau nei pusmetį, „Eurovizijos“ konkurso transliacijos metu - tuomet televizijos atstovams skirtas įspėjimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arkliene

arkliene portretas
as ferma reklamociau prie sios Artistes kumeles

kaipeda

kaipeda portretas
...per LRT negalima komercine reklama! Neseniai Telia pilnai reklamavo per zinias , o tai isvis draudiama! Baudas, tai mokes is musu mokesciu moketoju pinigu, mes gi jiems LRT alga mokame, mokesciu moketojai. BEZPREDELAS

Anonimas

Anonimas portretas
suknista landzberginių fašistų niekam tikusi televizija
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių