Quantcast

Už gyventojų paramą kariuomenė modernizuos taikliųjų šaulių ginklus

  • Teksto dydis:

Už gyventojų pervestą paramą Lietuvos kariuomenė įsigijo infraraudonųjų spindulių filtrų, ketina modernizuoti taikliųjų šaulių ginklus, o kaip bus panaudotos šiemet gautos lėšos, dar neapsispręsta, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Kariuomenę pasiekia už pastaraisiais metais gyventojų skirtą paramą įsigyta įranga – sandėlius jau papildė keli šimtai infraraudonųjų spindulių filtrų. Juos kariuomenė įsigijo už 2015 metais šalies gyventojų skirtą paramą – daugiau kaip 280 tūkst. eurų.

Už pernai gautą gyventojų paramą – daugiau nei 200 tūkst. eurų – Lietuvos kariuomenė planuoja modernizuoti taikliųjų šaulių ginklus „M14“. Šiuo metu baigiamos pirkimo procedūros – planuojama gauti daugiau kaip 400 ginklų atnaujinimui skirtų priemonių komplektų.

Pasak KAM, šautuvai „M14“ bus atnaujinti sumontuojant atramines kojeles ir optinius taikiklius. Modernizuotų ginklų užteks visiškai aprūpinti Lengvosios pėstininkų brigados „Aukštaitija” bei Krašto apsaugos savanorių pajėgų taikliuosius šaulius.

Šiais metais Lietuvos kariuomenė sulaukė 175 tūkst. eurų paramos. Didžioji jų dalis, 157 tūkst. eurų, yra gyventojų skirta pajamų mokesčio dalis, per 17 tūkst. eurų – juridinių asmenų skirta parama, o 502 eurus paramos skyrė fiziniai asmenys. Pasak KAM, šiuo metu galutinis sprendimas dėl šios paramos panaudojimo dar nepriimtas.

„Finansinė visuomenės parama Lietuvos kariuomenei yra vienas iš įrodymų, kad mūsų šalies visuomenė turi nesavanaudišką ir pilietišką požiūrį į valstybę bei jos saugumą. Lietuvos karių vardu nuoširdžiai dėkoju visiems finansiškai prisidėjusiems prie kariuomenės stiprinimo. Užtikrinu, kad visa parama bus panaudota racionaliai ir skaidriai, kaip kad buvo pastaraisiais metais“, – už paramą dėkoja kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas.

Krašto apsaugos ministerijai ir jai pavaldiems struktūriniams vienetams – Vytauto Didžiojo karo muziejui, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijai, Lietuvos technikos bibliotekai, šiais metais Lietuvos gyventojai skyrė iš viso 7,5 tūkst. eurų paramos iš gyventojų pajamų mokesčio. Krašto apsaugos ministerija gyventojų suteiktą paramą – 3902 eurus – skirs sužeistiems, sunkiai sergantiems ar į nelaimę patekusiems krašto apsaugos sistemos kariams ir darbuotojams.

Lietuvos gyventojai įvairias organizacijas kasmet gali paremti skirdami 2 proc. sumokėto gyventojų pajamų mokesčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Nupirks ir vel atiduos ukropams :)))

piktas dede

piktas dede portretas
per tris metus istaske ,280 tukst,200 tukst,175 tukst ,.viso 650 tukst euru paaukotu pinigu .ir tai vadinas ,kad jie rupinasi salies saugumu .ps .Harrys kojeles kainuoja maziau 100 euru.kiek nupirkote nauju Chey Tac sautuvu ? ne vieno.

piktas dede .

piktas dede . portretas
Olekas .Karablis ir Zukas daro viska ,kad Lietuvos kariuomene butu silpna ,kam jie dirba ? 7 tukstancius Kalasnikovu ir 2 milionus soviniu atiduoda hoholams ,Lietuvai lieka sautuvai kurie tesauna 450 metru ir tai snaiperiams .kai pasaulyje sauna jau iki 5 km.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių