Quantcast

Už globojamą vaiką siūlo papildomai skirti 130 litų (papildyta)

Siūloma už kiekvieną globojamą ne giminaičių vaiką papildomai skirti 130 litų.

Tai numatoma Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtose pataisose.

„Projekte siūloma fiziniam vaiko globėjui, nesusijusiam giminystės ryšiais su globojamu vaiku, mokėti 1 bazinės socialinės išmokos dydžio tikslinį priedą, kuris siekia 130 litų“, - penktadienį išplatintame pranešime nurodo ministerija.

2013 metų duomenimis, 30 proc. šeimose globojamų vaikų yra globojami ne giminaičių šeimose.

Socialdemokratai Edvardas Žakaris ir Valerijus Simulikas yra parengę ir Seimas po pateikimo yra pritaręs pataisoms, kad vaikams, kurie globojami ir kuriais rūpinamasi šeimose, būtų skiriama ne 520 litų kaip dabar, o 780 litų per mėnesį išmoka. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija yra pasiūliusi šių pataisų nesvarstyti, nors teigia pritarianti tikslui didinti šeimose globojamų vaikų skaičių. Ministerijos tvirtinimu, parlamentarų projektui įgyvendinti iš valstybės biudžeto kasmet papildomai reikėtų apie 36,1 mln. litų.

Tuo metu ministerijos siūlymui didinti išmokas negiminaičių globojamiems vaikams nuo 520 iki 650 litų per metus reikėtų 2,9 mln. litų, teigiama ministerijos parengtame dokumente.

Šiuo metu tokių globėjų šeimose auga 1875 vaikai.

Be to, kartu teikiamomis pataisomis ministerija siūlo šeimynų dalyviams nustatyti vieno Vyriausybės tvirtinamų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų dydžio išlaikymo pajamas - tam reikėtų apie 190,3 tūkst. litų papildomų savivaldybių biudžetų lėšų per metus.

„Šiuo metu Lietuvoje veikia 49 šeimynos, kuriose yra 65 šeimynų dalyviai. Vidutinės šeimynos dalyvio pajamos per mėnesį yra 1244 litai. Todėl siekiant garantuoti 1 Vyriausybės tvirtinamų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų dydžio išlaikymo pajamas reikia vidutiniškai papildomų 244 litų per mėnesį“, - aiškinama ministerija.


Šiame straipsnyje: vaiko globaglobėjas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi taigi

Taigi taigi portretas
Kiek galima dirbančius apkrauti mokesčiais, skurdinti, atimti jų uždirbtus pinigus ir kelti kainą už vaikų auginimą ne šeimose? Juk tie vaikai ne našlaičiai, jų " mamytės"ir toliau gimdo, neaugina ir linksmai gyvena iš pašalpų.Visokios šeimynos, globos, gimdančių be saiko pašalpinių skatinimas? Ir visa tai išlaiko mokesčių mokėtojai. Gal geriau, kai vaikai gimsta ir auga normaliose šeimose, o ne pašalpinėse, bambalinėse, nereikės kurti visokių vaikų auginimo fermų? O gal tai gudrus,sąmoningas šeimų naikinimas, prisidengiant humanizmu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių