Quantcast

Už aplinkos saugojimą apdovanos bendruomenes

  • Teksto dydis:

Atliekų tvarkymo įmonė „Žalvaris“, kartu su bendrove „Mano Būstas“, iniciavo ir sėkmingai tęsia senų galvaninių elementų surinkimo akciją Vilniaus daugiabučiuose namuose. Įmonės padeda gyventojams patogiai atsikratyti elektroninių atliekų, o atsidėkodamos už gamtos saugojimą, dovanos bendruomenėms geresnį gerbūvį.

Galvaninių elementų surinkimo dėžutės iki šiol buvo nedidelėje dalyje sostinės daugiabučių. Šių metų pradžioje bendrovė „Žalvaris“ kreipėsi į „Mano Būstą“ ir pasiūlė bendradarbiauti įrengiant šias dėžutes įmonės prižiūrimuose daugiabučiuose. Akcija startavo Lazdynų ir Vilkpėdės mikrorajonuose, kur daugiabučių namų laiptinėse buvo pakabintos 486 galvaninių elementų surinkimo dėžutės. Iš jų planuojama per metus surinkti apie 4 tonas galvaninių elementų.

„Esame ne tik socialiai atsakinga, bet ir energetinius išteklius taupanti kompanija, todėl gavę pasiūlymą prisidėti prie aplinkos išsaugojimo, nedvejodami sutikome mūsų administruojamuose namuose įrengti galvaninių elementų surinkimo dėžutes. Iš pradžių pasirinkome du sostinės mikrorajonus, tačiau pamatę, kad gyventojai noriai tuo naudojasi, nutarėme išplėsti surinkimo vietų geografiją“, – teigė „Mano Būsto“ Daugiabučių namų administravimo departamento direktoriaus pavaduotoja Aistė Cikanaitė-Jankauskė.

Šiuo metu dėžutės kabo Lazdynuose ir Vilkpėdėje, jos įrenginėjamos Karoliniškių ir Viršuliškių daugiabučių namų laiptinėse, o ateityje ši akcija bus vykdoma ir kituose sostinės mikrorajonuose bei visoje Lietuvoje, kur paslaigas teikia „Mano Būstas“.

Esame ne tik socialiai atsakinga, bet ir energetinius išteklius taupanti kompanija, todėl gavę pasiūlymą prisidėti prie aplinkos išsaugojimo.

Už kiekvieną laiptinėje pakabintą dėžutę įmonė „Žalvaris“ bendrovei „Mano Būstas“ moka simbolinį mokestį. Pasak A.Cikanaitės-Jankauskės, visas surinktas lėšas įmonė nutarė skirti daugiabučių gyventojų gerbūvio kokybei gerinti.

„Po pirmojo etapo Lazdynuose ir Vilkpėdėje surinkome kiek daugiau ne 700 eurų. Nuolat palaikome glaudžius santykius su bendruomenėmis, todėl, pasitarę su seniūnija, gautas lėšas nutarėme skirti senų suoliukų, esančių prie „Ąžuolyno“ progimnazijos, atnaujinimo darbams. Tiesa, jei sutvarkymui pritrūks pinigų, įmonė prie iniciatyvos prisidės savo lėšomis“, – tvirtino A.Cikanaitė-Jankauskė.

Kam skirti kituose mikrorajonuose surinktas lėšas už dėžutes, irgi bus sprendžiama pasitarus su seniūnijomis ar bendruomenėmis.

Nuo šių metų sausio mėnesio „Mano Būsto“ įmonių grupės administruojamuose daugiabučiuose kabinamos žalsvos spalvos baterijų surinkimo dėžutės. Didžioji dėžutė pilnai užpildyta talpina 15 kg galvaninių elemetų. Mažoji pilnai užpildyta dėžutė talpina 8 kg. Dėžutės patikrinamos kartą per pusmetį. Jei prisipildo greičiau, gyventojai gali paskambinti ant dėžutės esančiu numeriu ir pranešti, jog ji būtų ištuštinta.

Per metus bendrovė „Žalvaris“ surenka apie 80 tonų panaudotų galvaninių elementų. Juos į bendrojo naudojimo buitinių atliekų konteinerius mesti draudžiama dėl sudėtyje esančių tokių toksiškų elementų kaip švinas, gyvsidabris, kadmis ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių