Quantcast

Ambasadorius Ukrainoj: Lietuvos garbės konsulas rastas nušautas 12 dienų po pagrobimo

  • Teksto dydis:

Lietuvos garbės konsulas Luhanso srityje Mykola Zelenecas Ukrainoje buvo pagrobtas ir po dvylikos dienų rastas sušaudytas, BNS penktadienį sakė Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas.

„Jį pagrobė ir praėjus dvylikai dienų rado sušaudytą“, – BNS sakė P.Vaitiekūnas.

Nėra žinoma, ar nužudymas susijęs su M.Zeleneco kaip garbės konsulo veikla. Nežinomi ir nusikaltimą įvykdę asmenys.

Jis sakė M.Zeleneco klausęs, ar tikrai yra tikras dėl tokios veiklos – šis ryžtingai tvirtino nebijantis galimo susidorojimo. Lietuvos garbės konsulu M.Zelenecas tapo gegužės pabaigoje.

„Jis turėjo daug planų. Buvo atvažiavęs pas mus į ambasadą gegužės 30 dieną. Aš su juo kalbėjau, dar taip atsargiai paklausiau, ar nepersigalvojo dėl tų įvykių, dėl to karo, dėl neramumų, dėl aukų. Sakė, kad tikrai ne“, – prisiminė ambasadorius.

„Ne, aš tikrai nepersigalvojau, tegu mane ima įkaitu, tegul padega duris molotovo kokteiliais – mano diplomatinės pastangos yra būtinos, norint surasti Luhanske taikų sprendimą. Žmonės neturi žudyti vieni kitų“, – BNS M.Zeleneco atsakymą pacitavo ambasadorius.

P.Vaitiekūnas sakė mėginantis susisiekti su žuvusiojo šeima.

„Labai gaila. Bandau susisiekti su šeima: paskelbta spaudoje apie tai, skambina žmonės, užjaučia, klausia, ar galime kuo nors padėti, ar šeimai ko nors netrūksta. Tai labai tragiškas įvykis“, – kalbėjo jis.

Užuojautą dėl M.Zeleneco mirties pareiškė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Užsienio reikalų ministerija (URM).

„Esu sukrėsta žinios apie tragišką lietuvių draugo bei nuoširdaus artimų Lietuvos ir Ukrainos ryšių rėmėjo Mykola Zelenec žūtį. Savo ir visų Lietuvos žmonių vardu reiškiu užuojautą žuvusiojo šeimai ir artimiesiems", - sakoma prezidentės užuojautoje.

„Smerkiame šį nusikaltimą ir tikime, kad jis bus ištirtas, o kaltieji asmenys išaiškinti ir nubausti“, – rašoma URM pranešime.

Pasak URM, Lietuva neteko nuoširdaus draugo, aktyvaus Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimo rėmėjo, turėjusio daug planų plėtoti dviejų valstybių kultūrinius ir verslo ryšius.

Prezidentė pareiškė užuojautą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį pareiškė užuojautą dėl tragiškos Lietuvos garbės konsulo Ukrainoje Mykola Zelenec žūties.

Pasak prezidentės spaudos tarnybos pranešimo, M.Zelenec prieš kelias dienas buvo pagrobtas ginkluotų teroristų ir vėliau nušautas.

„Esu sukrėsta žinios apie tragišką lietuvių draugo bei nuoširdaus artimų Lietuvos ir Ukrainos ryšių rėmėjo Mykola Zelenec žūtį. Savo ir visų Lietuvos žmonių vardu reiškiu užuojautą žuvusiojo šeimai ir artimiesiems“, - sakoma Prezidentės užuojautoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Jankiui

To Jankiui portretas
Gaiduk, - gal susitinkam...PAKALBETUMEM APIE SI BEI TA!!!!!

jankis

jankis portretas
vienu išpra bus mažiau

agentas

agentas portretas
Garbės konsulas ir konsulas ar ambasadorius nėra vienas ir taspats.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių