Quantcast

Ukrainos ministrui A. Abromavičiui gresia netekti Lietuvos pilietybės

  • Teksto dydis:

Nepaisant įstatyme numatytos išimties lietuvių kilmės emigrantams, Ukrainos ekonomikos ministrui Aivarui Abromavičiui gresia netekti Lietuvos pilietybės.

Jo atstovas spaudai Olegas Šimanskis antradienį BNS patvirtino, kad Ukrainos politikas nesieks gauti Lietuvos leidimo dirbti kitos valstybės tarnyboje.

„Ministras neturi planų prašyti Lietuvos Vyriausybės dirbti Ukrainos valstybės tarnyboje ir yra pasirengęs laikytis tiek Lietuvos, tiek Ukrainos pilietybės įstatymų“, - telefonu iš Kijevo sakė O.Šimanskis.

Pasak jo, Ukrainoje dviguba pilietybė, kaip ir Lietuvoje, nėra leidžiama, o A.Abromavičius yra pasiryžęs išsaugoti Ukrainos pilietybę, nes ji politikui privaloma dirbant ministru.

Lietuvos įstatymuose įtvirtinta, kad Lietuvos pilietybės asmuo netenka, jeigu tarnauja kitos valstybės tarnyboje neturėdamas Lietuvos Vyriausybės leidimo.

Migracijos departamento direktorius Vygantas Ivanauskas BNS patvirtino, kad Ukrainos ministrui negavus minėto leidimo, jis neteks Lietuvos pilietybės.

„Jeigu jis tarnaus toliau ir jeigu nesikreips, tai nagrinėjant procedūras mes priimsime sprendimą, kad jis neteks pilietybės. (...) Mes jau pradėjome šitas procedūras“, - BNS sakė V.Ivanauskas.

Pasak jo, tokiu atveju pilietybės naikinimo procedūros yra „savaičių reikalas“.

Gruodį A.Abromavičiui tapus Ukrainos ekonomikos ministru, Lietuvos pilietybė jam buvo išsaugota pritaikius įstatymo nuostatą, kad dvigubą pilietybę gali išsaugoti asmenys, kurie išvyko iš Lietuvos iki nepriklausomybės atkūrimo ir jų palikuonys.

Migracijos departamento vertinimu, A.Abromavičius šias sąlygas atitiko, nes XX amžiaus trečiajame dešimtmetyje iš Lietuvos išvyko A.Abromavičiaus prosenelis. Jis tarpukariu emigravo į Braziliją, turėdamas Lietuvos pilietybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Pakarti kartu su zydu banditais ant vienos sakos ir nereikes jokios pylietybes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių