Quantcast

Ūkio ir Aplinkos ministerijos ieško vadovų

  • Teksto dydis:

Paskelbtas Turizmo departamento vadovo konkursas

Ūkio ministerija ieško naujo Turizmo departamento vadovo - konkursas užimti direktoriaus pareigas paskelbtas ketvirtadienį.

Konkurso sąlygose rašoma, jog pretendentai privalo turėti aukštąjį universitetinį socialinių mokslų srities, magistro laipsnį, ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį, taip pat patirtį rinkodaros, tarptautinės prekybos ar pardavimų srityse.

Spalio 3 dieną pasibaigus 4 metų Raimondos Balnienės kadencijai, ji tapo departamento vyriausiąja patarėja, o departamentui laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotojas Juozas Raguckas.

Didžiausių nemalonumų R.Balnienė sulaukė po to, kai šią vasarą dėl kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ griūties nukentėjo apie 1 tūkst. turistų.

Aplinkos ministerija ieško vadovų

Aplinkos ministerija vėl paskelbė konkursus į Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos ir Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vadovų postus.

Kandidatuoti į Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktoriaus poziciją gali aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą bei trejų metų vadovavimo patirtį turintys asmenys. Jie taip pat privalo mokėti anglų, prancūzų arba vokiečių kalbą, gebėti dirbti kompiuteriu, išmanyti teisės aktus, mokėti sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu, žinoti dokumentų rengimo taisykles.

Panašūs reikalavimai keliami ir Hidrometeorologijos tarnybos vadovo posto siekiantiems asmenims, tik jie dar turi išmanyti Pasaulinės meteorologijos organizacijos strateginio vystymosi kryptis, svarbiausias programas orų, klimato ir vandens srityse.

Pretendentų dokumentų laukiama iki lapkričio 10 dienos.

Rugsėjo pabaigoje ministerija atšaukė Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos ir Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vadovų konkursus, mat jų reikalavimus atitiko tik buvusios įstaigų direktorės Rūta Baškytė ir Vida Augulienė. Sulaukusi tokių rezultatų, ministerija nusprendė pakeisti pareigybių aprašymus bei reikalavimus, kad konkursuose galėtų dalyvauti daugiau pretendentų.

Konkursai į laisvas vietas rengiami po to, kai birželį tuometinis aplinkos ministras Valentinas Mazuronis nepratęsė devynių pavaldžių institucijų vadovų kadencijų.

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos ir Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos direktoriaus pareigas einantys valstybės tarnautojai į pareigas priimami ketverių metų kadencijai. Jie tiesiogiai pavaldūs aplinkos ministrui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių