Quantcast

Ugniagesiai perspėja dėl sniego nuošliaužų

  • Teksto dydis:

Per praėjusią parą ugniagesiai gelbėtojai 38 kartus vyko šalinti medžių nuo važiuojamosios kelio dangos ir automobilių. Nuo važiuojamosios dalies Vilniaus apskrityje ugniagesiai 25 kartus šalino medžius, po 4 kartus – Alytaus ir Urenos apskrityse, po 1 kartą – Tauragės, Klaipėdos, Marijampolės apskrityse. Medžiai virto, neišlaikę šlapio sniego sankaupų. Šį savaitgalį sinoptikai prognozuoja lietų, pereinantį į šlapdribą ar sniegą, todėl Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo prašo gyventojų, kad jie būtų  atsargūs ir atidūs kelyje. Taip pat reikėtų saugotis ant stogų susiformavusių sniego nuošliaužų, kurioms krintant galima patirti sunkių traumų. Vairuotojams patariama nelaikyti automobilių arti namų stogų ar po dideliais medžiais.

Ant  stogų susidarius gausiam sniego sluoksniui, ypač prasidėjus lijundrai ar šlapdribai, stogo konstrukcijos gali jo neatlaikyti, todėl patariama juos kuo greičiau nuvalyti.  Į tai dėmesį turi atkreipti mažą nuolydį turinčių stogų savininkai, nes ant jų gausiai kaupiasi  sniegas. Valydami stogus aptverkite teritoriją, kad krintantis sniegas neužkristų ant praeivių ir jų nesužalotų.

Ugniagesiai gelbėtojai taip pat prašo gyventojų, kad jie būtų ypač atsargūs vairuodami automobilį, vaikščiodami šaligatviais ir keliais, nes jų dangos gali būti slidžios. Jokiu būdu nelieskite nutrūkusių elektros laidų, venkite būti po elektros perdavimo ir ryšių linijomis, netoli jų atramų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių