Quantcast

Bėgime Šiauliuose – net 9 tūkst. NATO palaikančių bėgikų

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose rengiamame tradiciniame bėgime dalyvavo 9 tūkst. bėgikų.

Jie kilimo-tūpimo taku „Runway Run 2019“ ryžosi įveikti 3 tūkst. metrų distanciją, informavo Krašto apsaugos ministerija.

Renginio dalyvius sveikinęs ir apdovanojęs krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis teigė, kad šis bėgimas itin simboliškas, nes būtent šioje vietoje prieš 15 metų nusileido Belgijos naikintuvai, pirmieji ėmęsi saugoti Baltijos šalių oro erdvę.

„Jau 15 metų ši misija yra ne tik mūsų saugumo garantas, bet ir realus, apčiuopiamas kolektyvinės gynybos įsipareigojimo pavyzdys“, – renginyje sakė jis.

Į bėgimą buvo kviečiami ir sporto profesionalai, ir entuziastai, vaikams leista naudotis riedučiais, paspirtukais. 

Šiaulių miesto savivaldybė informavo, kad jaunos šeimos atstumą įveikė stumdamos mažylių vežimėlius, senjorai žygiavo su šiaurietiško ėjimo lazdomis, kai kurie vedėsi ir šunis. Kartu bėgo įstaigų ir organizacijų kolektyvai, sporto klubai, Lietuvos kariai, apie pusšimtis Lietuvoje dislokuotų sąjungininkų karių.

Kartu su šiauliečiais, miesto svečiais bėgo pusšimtis Lietuvoje dislokuotų sąjungininkų karių.

Renginio metu buvo galima susipažinti su tarptautinio NATO bataliono ginkluote, tankais, kovinėmis mašinomis, Lenkijos karinių oro pajėgų naikintuvu F-16, kita technika. Pirmą kartą savo transportą ir ginkluotę renginyje pristatė Specialiųjų operacijų pajėgos.

„Runway Run 2019“ metu buvo renkamos lėšos Sužeistų karių asociacijai, kuri siekia padėti sužeistiems Lietuvos kariuomenės kariams įveikti traumų ir sužeidimų sukeltus pokyčius ir sudaryti sąlygas jiems kuo greičiau grįžti į įprastą gyvenimo ritmą.

„Runway Run“ – vienintelis toks Lietuvoje bėgimas taku, kuriuo kyla ir leidžiasi Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų orlaiviai, taip pat NATO oro policijos misiją vykdantys sąjungininkų naikintuvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Okupantas lietuvius dezertyravimo mokina?..

NATO

NATO portretas
Na labai grazu, kremliaus smarvei belieka tik paloti. Bet tai nusispjaut

Anonimui

Anonimui portretas
žinok dauguma bėgime dalyvavo net nesigilindami į temą.:D).Buvo gera diena(sako kad visais metais ji tokia šiuo laiku būna), įdomių renginių - vakumas..Tai ir suvažiavo kas iš kur padalyvauti. Tas Natas jiem po..bamba.:D)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių