Quantcast

Tirs, ar buvusi Statybos inspekcijos vadovė nesupainiojo interesų

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį nusprendė tirti, ar buvusi Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos vadovė Laura Nalivaikienė nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

Etikos sargai pranešė pradėję tyrimą po Seimo konservatorių Mykolo Majausko ir Radvilės Morkūnaitės - Mikulėnienės kreipimosi.

Jame parlamentarai rėmėsi portalo 15min.lt publikacija, kurioje rašoma, kad pareigas Valstybinėje teritorijų planavimo ir statybos inspekcijoje nustojusi eiti L.Nalivaikienė įsidarbino advokatų kontoroje „Sorainen ir partneriai“, o ši atstovauja ne vienam stambiam nekilnojamojo turto vystytojui valstybės ir savivaldybių institucijose.

Portalas rašė, kad nepraėjus vieneriems metams nuo tarnybos inspekcijoje pabaigos L.Nalivaikienė šių metų kovo - balandžio mėnesiais dvidešimt kelis kartus telefonu kalbėjosi su laikinąja įstaigos vadove, jos pavaduotoju, kitais darbuotojais.

Įstatymai draudžia asmeniui, nustojusiam eiti pareigas valstybinėje tarnyboje, vienerius metus atstovauti fiziniams ir juridiniams asmenims toje institucijoje, kurioje jis paskutinius metus dirbo. Taip pat draudžiama vienerius metus atstovauti asmenims kitose institucijose tais klausimais, kurie buvo priskirti jo tarnybinėms funkcijoms.

L.Nalivaikienė 15min.lt teigė įstatymų nepažeidusi, nes su buvusiais pavaldiniais bendrai kalbėjosi apie teisės aktų taikymą ir kitomis temomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaipgi

kaipgi portretas
Tokie neigalus vadovauja kazkam.O patys nesusigaudo, kur nuosava kisene, o kur valstybes..Bet ir terminus kokius parenka.supainiojo....

taigi

taigi portretas
simpatiška vadovė galėjo ir supainioti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių