Quantcast

Temperatūra kils iki šiemet neregėtų aukštumų (gali smogti škvalas)

Po bene karščiausio savaitgalio šią vasarą gali smogti dar vienas škvalas, tad artimiausiomis dienoms reikėtų pasisaugoti ir karščio, ir gūsingos vėjo bei lietaus, LRT radijui pasakojo sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Šeštadienio orus lems karštas anticiklonas, tad bus tvanku. Dangus iki popietės išliks giedras. Po pietų pietvakariniuose ir vakariniuose rajonuose ims kauptis daugiau debesų. Vakare į Šilutės ir Tauragės apylinkes gali užklysti trumpo lietaus su perkūnija debesys. Temperatūra beveik visoje šalyje sieks 30–33 laipsnius karščio.

„Įdienojus gal kiek atgaivins pietų, pietryčių vėjas, kuris sustiprės iki vidutinių reikšmių– 6–11 m/s“, – sakė sinoptikė.

Sekmadienio naktis taip pat bus labai tvanki. Ryto valandomis temperatūra svyruos tarp 18–23 laipsnių šilumos. Per vakarinius rajonus naktį keliaus lietaus debesys. Diena prasidės ramiais, mažai debesuotais orais, apie vidurdienį daugelyje rajonų temperatūra svyruos tarp 29–34 laipsnių karščio.

„Popietę pradės formuotis galingi kamuoliniai liūčių su perkūnija debesys, iki vakaro lietūs turėtų spėti apsilankyti vakarų ir vidurio Lietuvoje. Jie nepasieks tik rytinio šalies pakraščio – Utenos, Vilniaus, greičiausiai – Varėnos apylinkių. Galima tikėtis, kad iš lietaus debesų iškris ir kruša, bet to bus puikios sąlygos kilti ir škvalui. Vėjo gūsiai gali stiprėti iki 15–20 m/s, kai kur jie gali siekti ir 23–25 m/s“, – prognozavo M. Kirliauskaitė.

Pirmadienio naktį audringesni orai numatomi jau vidurio ir rytų Lietuvoje, vakaruose tuo metu orai turėtų pamažu gerėti – pasitrauks lietus. Pirmadienį iki vakaro jis pasitrauks ir iš rytinių rajonų. Temperatūra kils iki 21–26 laipsnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oreli tu

Oreli tu  portretas
Uostyk perkūnui kabančius

Oras

Oras portretas
Eikit ant varpos, smogikai jūs.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių