Quantcast

Telšių taryba nesutiko atleisti neblaivaus vairavusio direktoriaus Ž. Želnio

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį posėdžiavusi Telšių savivaldybės taryba nusprendė neatleisti neblaivaus vairavusio Telšių Žemaitės gimnazijos direktoriaus Žydrūno Želnio.

„Taryba nepritarė paruoštam sprendimo projektui atleisti jį iš pareigų. Buvo pasisakymų daug ir įvairių ir į vieną, ir į kitą pusę“ ,– BNS sakė meras Petras Kuizinas. Jis sakė, kad dauguma tarybos narių susilaikė, taip pat buvo pasisakiusiųjų už ir prieš mokyklos vadovo atleidimą. Meras BNS teigė pats balsavęs už Ž. Želnio atleidimą.

Jis sakė, prieš balsavimą politikams priminęs, kad jie davė priesaiką ir elgtis atsakingai, o komisijos išvados „buvo rimtos“. Po įvykio savivaldybėje sudaryta komisija nustatė, kad prie vairo neblaivus sėdęs gimnazijos vadovas pažeidė moralės ir etikos principus, jo veiksmai diskredituoja švietimo bendruomenę.

Pasak mero, posėdyje dalyvavo ir pats Ž. Želnys. Jis visų atsiprašė dėl savo poelgio.

„Gal tai paveikė žmones, paprasčiausiai sugraudino“ ,– svarstė meras.

Gimnazijos bendruomenė yra surinkusi per šimtą direktorių palaikančių parašų.

Gali būti, kad Ž. Želnys darbo vietą išsaugojo tik trumpam laikui. P. Kuizinas BNS sakė, kad dabar galiojantis Švietimo įstatymas įpareigoja merą iki šių metų pabaigos skelbti konkursą mokyklų vadovų pareigoms užimti, jei tos mokyklos vadovas postą užima jau 30 metų ir ilgiau. 2019 metais konkursas turės būti skelbiamas mokyklų vadovų pareigoms, jeigu dabartiniai vadovai užima 20 ir daugiau metų. Ž. Želnys direktoriaus pareigas eina 26-erius metus.

Meras abejoja, ar Ž. Želnys galės dalyvauti konkurse – ateityje švietimo įstaigai galės vadovauti tik nepriekaištingos reputacijos asmenys.

Telšių taryboje valdančiąją daugumą sudaro socialdemokratai, „valstiečiai“ ir Darbo partijos atstovai. Meras P. Kuizinas yra Darbo partijos atstovas. tarybos vadovas mano, kad nebuvo politinio susitarimo balsuojant dėl mokyklos vadovo likimo.

Kaip skelbė BNS, policija iš Ž. Želnio vieniems metams atėmė teisę vairuoti, nes jis gruodį buvo sulaikytas neblaivus prie vairo. Direktoriui taip pat skirta 375 eurų bauda.

Savo paaiškinime merui Ž. Želnys pripažino kaltę ir pažadėjo daugiau taip nesielgti, pridūrė, kad vairavo neblaivus ne darbo metu.

Ž. Želnys buvo sulaikytas pernai gruodžio 11-osios pavakarę Luokės gatvėje, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnams patikrinti sustabdžius automobilį „VW Touareg". Prie jo vairo sėdėjusiam 57 metų direktoriui nustatytas lengvas, 0,71 promilės, girtumas. Policijai jis įkliuvo ne darbo metu, tačiau praėjus vos 8 minutėms po darbo pabaigos. Pasiaiškinime komisijai direktorius nurodė, kad alkoholį vartojo sėdęs į automobilį.

Po įvykio direktoriui pradėta administracinio nusižengimo teisena, jam grėsė bauda nuo 300 iki 450 eurų bei teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vienų metų iki vienų metų ir šešių mėnesių.

Komisijos vertinimu, švietimo įstaigos privalo rodyti tinkamo socialinio elgesio pavyzdį tiek darbo metu, tiek po jo, prie vairo sėdęs neblaivus asmuo kelia pavojų visuomenei, tai nesuderinama su etikos ir moralės principais.

„Švietimo įstaigos vadovas akivaizdžiai žemina švietimo sistemos autoritetą, kompromituoja įtaigą, kurioje jis dirba, formuoja neigiamą požiūrį į švietimo sistemą", – rašoma komisijos išvadoje.

Autorė: Ingrida Steniulienė



NAUJAUSI KOMENTARAI

medis

medis portretas
Visą tarybą atleist už moralės principų nesilaikymą.

AS

AS portretas
Visus narius atstatydinti.Negali buti dvejopu iststymu.Kur einame PONAI?

Tokia nuomone.

Tokia nuomone. portretas
Kas gali paneigti,kad nekelnoja taureles visi kartu.Budamas rajone ne syki girdejau,kad valdininkai elgiasi kaip didziausi valdovai.I visus jiem nusispjauti.Tai kaip savo cerkeles drauga atleis,nubaus.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių