Quantcast

Druskininkų taryba ir prokuratūra susitarė taikiai

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį pritarė Druskininkų savivaldybės tarybos ir Generalinės prokuratūros taikos sutarčiai ir nutraukė civilinę bylą.

Prokuratūra ir savivaldybė bylinėjosi dėl tarybos sprendimo, kuriuo Druskininkų savivaldybės administracijai valdyti buvo perleista beveik tūkstantis nekilnojamojo turto objektų.

Į teismą prokuroras, gindamas viešąjį interesą, kreipėsi dėl 2016 metais priimto Druskininkų savivaldybės tarybos sprendimo, kuriuo savivaldybės administracijai suteikta teisė vienašališkai spręsti dėl 924 nekilnojamojo turto objektų valdymo: negyvenamųjų ir gyvenamųjų pastatų, kultūros paveldo objektų, infrastruktūros, tokių objektų kaip miškas, kapinės ar gydyklos.

Apeliacinio teismo nutartyje teigiama, kad šių objektų bendra vertė siekia 78,9 mln. eurų.

Kauno apygardos teismas pernai gegužę pripažino, kad toks sprendimas buvo neteisėtas, nes prieštarauja teisės normoms, savivaldybės institucijų sprendimų teisėtumo principui, pažeidžia viešąjį interesą ir sudaro prielaidas perduotus objektus valdyti, naudoti ir jais disponuoti neskaidriai.

Druskininkų savivaldybės taryba dėl šio sprendimo pateikė apeliacinį skundą ir prašė ieškinį atmesti, tačiau iki prasidedant bylos nagrinėjimui, priėmė sprendimus, kuriais ištaisė teismo nurodytus trūkumus ankstesniajame savo sprendime.

Bylos šalys pripažino, kad tarybos sprendimo trūkumai iš esmės ištaisyti, ir sudarė taikos sutartį.

Teismas antradienį paskelbė patvirtinantis šią taikos sutartį, kuria prokuroras atsisako visų pateiktų reikalavimų, o kiekviena šalis padengia savo atstovavimo išlaidas. Civilinė byla teismo sprendimu nutraukta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių